Wil je naar buiten en ben je ook op zoek naar wandelmaatjes, fietsmaatjes, klimmaatjes, zeilmaatjes of hardloopmaatjes? We helpen je verder met een lijstje van 10 websites.

Zoek jij ook een vriend of vriendin voor buitenactiviteiten?

Steeds meer Nederlanders en Belgen ontdekken het plezier van buitensporten. De meeste mensen zitten het grootste deel van de week al binnen, dus waarom de sportschool in, als je ook gewoon lekker de natuur in kunt trekken? Vooral wandelen is erg populair. Volgens de Wandelmonitor zijn er in Nederland 10,5 miljoen wandelaars. En de meesten van hen vinden het leuker om samen op pad te gaan.

Waar vind je iemand om mee te wandelen in je eigen buurt? En waar vind je mensen die samen willen hardlopen, fietsen, mountainbiken, zeilen, skaten of schaatsen?  

Er zijn veel sites voor sportieve maatjes en partners

Zoekend op het internet naar een ‘wandelmaatje’ of ‘sportmaatje’ vind je allerlei wandelsites, ontmoetingssites en datingsites waar je één-op-één op zoek kunt gaan. Op de ene site vind je alleen maar wandelliefhebbers, op andere sites kan je ook zoeken naar mensen die samen willen fietsen of hardlopen of andere sporten beoefenen.  Op veel sites moet je eerst een profiel aanmaken, soms kan je ook zonder profiel een los oproepje plaatsen.

Om het je gemakkelijker te maken hier een tiental suggesties. Zo zie je dat je meer keuze hebt dan alleen DeWandeldate.

DeWandeldate is van het rijtje wel de enige site die zich uitsluitend op singles, vrijgezellen richt. Ben je geen single, of wil je toch verder kijken dan DeWandeldate, dan is het goed ook de andere sites te verkennen.

10 websites waar je een Wandelmaatje of Sportmaatje kunt vinden

Datingsite voor sportieve singles, contact via persoonlijke profielen, oproepjes en groepsactiviteiten:

#1. DeWandeldate.nl

 • Dé datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers’. Dit is een echte datingsite, dus alléén voor singles. Leden vinden elkaar via de persoonlijke kenmerken als leeftijd, provincie en opleiding en ook via de wandelvoorkeuren (je kunt aangeven welk type wandelaar je bent). De manier van daten: wandeldaten: de meeste ledne gaan bij de eerste date al gelijk wandelen samen. 
 • Leden kunnen elkaar ook vinden via de voorkeuren voor andere outdoor activiteiten: bergwandelen, wadlopen, geocaching, fietsen, mountainbiken, kamperen, hardlopen, kanoën, zeilen, zwemmen, duiken, golfsurfen, skiën, langlaufen, schaatsen, klimmen, skaten, paardrijden, tennissen, golf, yoga, tuinieren en fotograferen.
 • Er zijn ook regelmatig groepswandelingen en er is de mogelijkheid Oproepjes te plaatsen. 
 • De meeste leden zijn op zoek naar een partner. In je profiel kan je aangeven of je (alleen) een partner zoekt of ook een wandelmaatje (man) of ene wandelmaatje (vrouw). 

Ontmoetingssites voor sporters, contact via persoonlijke profielen:

Deze 5 sites lijken op het eerste gezicht allemaal op elkaar. Op iedere site kan je een profiel aanmaken waar je aangeeft welke sport activiteiten je graag doet. Om contact te leggen moet je Betalend lid worden. Alleen Sportmaatje.net is helemaal gratis. Het is niet goed te zien of al deze sites nog actief zijn. Bij een aantal sites zie je op Facebook en Twitter geen recente berichten meer.

#2. Sportpartner

 • Vind een sportmaatje bij jou in de buurt’. Zoeken via verschillende sporten. 

#3. Sport42 .com

 • Vind een sportmaatje in je eigen regio’. Zoeken via verschillende sporten. 

#4. iSport.nl en ActiveTogether.nl

 • Heb jij al een sportmaatje?’ ‘Samen sporten is leuker’. Voor het vinden van trainingsmaatjes. 

#5. Sportmaatje.net

 • Platform om je ideale sportpartner te vinden’. Deze site richt zich vooral op het samen naar sportevenementen gaan. 

#6. Ikzoekeensportmaatje.nl

 • Een sportmaatje zoeken’. Ook deze site promoot het samen naar evenementen gaan. 

Wandelwebsites voor wandelaars, contact via oproepjes voor wandelmaatjes:

#7. Wandelnet 

 • Startpunt voor wandelend Nederland’. Deze website gaat vooral over wandelroutes, LAW’s, Streekpaden en NS wandelingen. Leden kunnen via het Forum een (openbaar) oproepje doen voor een wandelmaatje.

#8. Te Voet

 • Wandelkrant van Nederland’. Lezers kunnen een (openbaar) oproepje doen voor een wandelmaatje.

 

Overige sites:

#9. #10. Dit overzicht is nog niet compleet. Wie weet er nog een website die echt in die rijtje thuishoort? Plaats je reactie onder dit artikel of stuur een mail aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

DeWandeldate vergeleken met de andere wandel- en sportsites

Het verschil tussen DeWandeldate en de andere genoemde sites is vooral dat DeWandeldate een echte datingsite is, waar alléén singles lid kunnen worden. De leden zoeken elkaar niet via open oproepjes die iedereen kan zien. Alles gebeurt binnen de afgeschermde omgeving voor leden.

DeWandeldate (incl. OutdoorSingles) richt zich niet alleen op wandelaars, ook op fietsers, zeilers, hardlopers, klimmers, etc. De meeste leden die samen een eerste date hebben gaan wel wandelen samen, omdat dat een makkelijke en ontspannen manier van ontmoeten is. Sommige leden gaan direct bij de eerste afspraak al wat anders doen, zoals mountainbiken, hardlopen, kanoën, zeilen of klimmen. 

Wandelnet en Te voet zijn niet bedoeld als ontmoetingssites. Je kunt wel een Oproepje plaatsen, maar er zijn geen mogelijkheden om te zoeken op kenmerken als leeftijd, provincie en verdere activiteiten en voorkeuren.

De 5 ontmoetingssites voor sporters zouden goed kunnen werken als je een sportmaatje zoekt en niet (in ieder geval niet in de eerste plaats) een partner.

 

Andere websites waar je je sportpartner vindt?

Naast de genoemde sites die zich speciaal richten op wandelaars en sportievelingen zijn er nog veel meer manieren om sportieve vrienden of een sportieve partner te vinden. Denk aan:

 • datingsites
 • vriendennetwerken en ontmoetingssites
 • internationale sites
 • Facebook groepen

Deze laten we in dit overzicht buiten beschouwing. Binnenkort publiceren we nog een overzicht met internationale outdoor datingsites.

 

Reacties?

Ken je meer sites die in dit overzicht thuishoren? Of heb je een (goede of slechte) ervaring met één van de genoemde sites? Plaats je reactie hier onder of stuur een mail aan Irene, info@dewandeldate.nl

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 5 oktober 2016.

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.