Vrijdag 10 mei 2019 ben ik op de radio. Ik maak een wandelingetje met een journaliste van RTV Rijnmond, in het Kralingse Bos, waar ik DeWandeldate bedacht. Nog steeds is Rotterdam en vooral het Kralingse Bos voor mij een dierbare en ideale plek om op Wandeldate te gaan. Voor deze gelegenheid maakte ik dit overzichtje met Wandeldate Tips, Wandelroutes en Groepswandelingen in Rotterdam. Bekijk en beluister hier het interview met RTV RIjnmond.

DeWandeldate is gestart in maart 2014. Er zijn nu ruim 3.500 leden en al meer dan 600 leden vonden hun partner

Omdat ik zelf lange tijd in Rotterdam woonde zijn er extra veel leden in Rotterdam en organiseerde ik daar al veel groepswandelingen. 

Wandeldate idee: Rotterdam 

Rotterdam leent zich bijzonder goed om te wandelen. Door verschillende routes te lopen leer je de stad en vooral de verborgen plekjes steeds beter kennen. De echte aanraders, 'highlights', in Rotterdam die we ook in onze wandelingen bezochten zijn bijvoorbeeld:

 • Centraal Station Rotterdam CS
 • Markthal
 • Museumpark
 • langs de Maas en over de bruggen
 • historisch Delfshaven
 • het hippe Katendrecht met SS Rotterdam en Fenix Food Factory
 • Dierenpark Blijdorp
 • de Daktuinen
 • Rhoonse Grienden
 • Het Park (bij cde Euromast)
 • Het Kralingse Bos met de Kralingse Plas. 

Dat Rotterdam populair is blijkt ook uit het feit dat de Top 10 mooiste stadswandelingen in Zuid-Holland 3 routes in Rotterdam telt, zoals de NS wandeling Rotterdam Maasstad.

Rondje Kralingse Plas en Kralingse Bos (5 km)

Het Rondje Kralingse Plas is een fijne wandeling voor een (eerste) wandeldate. De route is goed bereikbaar, het rondje van 5 km kan je makkelijk binnen een uur lopen. Het is een veilige datingplek, er zijn altijd wel mensen om je heen. In het Bos kan je heerlijk wandelen, bij ieder weertype. Er is veel te zien onderweg: de molens, de heemtuin, het klimbos, de kinderboerderij (ook leuk voor volwassenen), het strand, het haventje. Je passeert veel wandelende, fietsende, rennende, zeilende en soms suppende en kanoënde mensen. En je hebt de keuze tussen allerlei leuke café's, restaurants, terrasjes, grasveldjes en bankjes. 

Groepswandelingen in en rond Rotterdam met DeWandeldate

DeWandeldate draait vooral om het één-op-één daten. Af en toe organiseren we een groepswandeling, te vinden via de Tips en Agenda en op onze Singles Wandel Agenda.

Meestal maken we natuurwandelingen. In Rotterdam maakten we ook een aantal groene stadswandelingen. Dit was 4 keer met OutdoorFriends (de voorloper van DeWandeldate) en 11 keer met DeWandeldate. 

Op zondag 1 juni 2014 was de introductiewandeling van onze nieuwe datingsite DeWandeldate. Dit was natuurlijk ook in Rotterdam. 

Nieuwe Groepswandeling in 2019

In dit Agenda-overzicht mag natuurlijk een plan voor een nieuwe wandeling in Rotterdam niet ontbreken. 

Bijzondere Wandeldate Tips: Aboutaleb, Blijdorp, Swan Market ..

Je maakt een wandeldate extra leuk als je een bijzondere locatie bezoekt of als je meedoet met een evenement. Op onze website gaven we verschillende Tips hiervoor:

DeWandeldate Koppels in Rotterdam

Leuk om te melden: tijdens of via de groepswandelingen ontstaan regelmatig nieuwe relaties. Ook via de groepswandelingen in Rotterdam onstonden tenminste 3 koppels (waarvan ik op de hoogte ben). Als voorbeeld dit succesverhaal: Onze ervaring met de Wandeldating site

Hier vind je meer cijfers en succesverhalen van datingsite DeWandeldate.

Interviews met Irene in het Kralingse Bos

Oprichter Irene werd inmiddels 4 maal geinterviewd in het Kralingse Bos in Rotterdam:

Omdat het mijn favoriete wandeling is werd ook het Interview met ASN Bank in het Kralingse Bos opgenomen. 

 

Hier kan je het interview op 10 mei 2019 met Irene bekijken en beluisteren:

RTV Rijnmond interviewt Irene over datingsite DeWandeldate

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 8 mei 2019

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.