Een GPS toestel kan veel toevoegen aan een wandeling of fietstocht. Niet alleen om je te vertellen waar je bent, maar ook om je wat achtergrond info te geven over de wereld om je heen. Vooral smartphones zijn daar geschikt voor natuurlijk.

Op een zonnige en koude zondagmiddag liep ik met 5 OutdoorFriends mee in een GPS wandeling.

De app gaf aan op welke plek de wandeling 'Natuurlijk Hillegersberg' zou starten. Die was niet zo moeilijk te vinden. Er waren twee geschikte telefoons in het gezelschap, allebei thuis al voorzien van de gekozen app; een Samsung Galaxy S en mijn Sony Experia S. De app: Walk The City voor Android.

Het lukte de app op mijn toestel niet om een GPS fix te krijgen. En dat terwijl ik net op Google Maps naar het verzamelpunt was gereden. De Samsung wilde het gelukkig wel doen na een kwartiertje.

De app bleek helaas niet zo best. Navigeren was verwarrend en de verstrekte info minimaal. We konden er gelukkig wel om lachen en de route was ook weer niet zo ingewikkeld dat we zonder zouden verdwalen. De telefoons gingen dus in de binnenzak en het werd een gezellige winterse wandeling die eindigde op een terras. Ja, je bent OutdoorFriend of niet.

Dat de app een teleurstelling was is jammer, maar het staat wat mij betreft niet model voor de rest van het GPS route app aanbod. Er is inmiddels veel te vinden in de App Stores op dit terrein en genoeg apps bieden echt meerwaarde bij een wandeling. Feit is wel dat deze categorie apps nog een beetje in de kinderschoenen staat en de developers niet altijd goede keuzes maken bij de bouw.

Om je een beeld te geven van wat er beschikbaar is en het kaf van het koren te kunnen scheiden ben ik onlangs een website begonnen: POI Tours. Ik probeer daar alles in te verzamelen wat ik tegenkom en geef gebruikers de gelegenheid de apps te beoordelen met sterretjes of een bericht.

Kijk er eens naar. En als je zelf een nuttige app hebt ontdekt dan hoor ik het graag.

Tot de volgende wandeling. Eelco

 

Meer lezen over wandelapps?

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Dit artikel is geschreven door Eelco, één van de leden van OutdoorFriends en werd voor het eerst gepubliceerd op OutdoorFriends.nl, op 11 december 2012 (2.008 maal gelezen). Op 18 juni 2019 hebben we het overgeplaatst naar DeWandeldate.nl.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.