Mobiele menu

Wandelmarathon Egmond: Twee dagen wandelen door het Noord-Hollands duinreservaat

Egmond Wandel Marathon door het Noordhollands Duinreservaat

Start het jaar goed, doe mee aan dit winterse wandelevenement!

  • Zaterdag 25 en Zondag 26 jan 2025: Egmond Wandel Marathon
  • Afstanden: beide dagen 10,5 km, 15 km of 21,1 km.
  • Je kunt 1 of 2 dagen meedoen. Kies je twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathon afstand, dan leg je de volledige Wandel Marathon af.
  • Check de website van de Wandelmarathon voor alle informatie, inschrijving, tarieven, bereikbaarheid en verblijf.
  • Goede doel: duinbeheerder PWN (Puur Water en Natuur). In 2024 is het doel om de konijnen in het Noordhollands Duinreservaat te te steunen (doel is om een echte duinkonijn soort terug te brengen en de natuur een handje te helpen).

Afwisselend parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat

Vanuit Egmond loop je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands duinreservaat naar Bergen aan Zee (de noordroute) of naar Bergen aan Zee (de zuidroute). 

Natuurgebied Noordhollans Duinreservaat

Een groot deel van het parcours van de PWN Egmond Wandel Marathon voert door het Noordhollands Duinreservaat, één van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden. Het gebied vormt tevens een pittige uitdaging om je conditie te testen en weerstand te bieden aan het rulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein. Enkele foto's van de Wandelmarathon in 2014, van Irene:

Egmond Wandelmarathon
Egmond Wandelmarathon
Egmond Wandelmarathon

Noordroute en Zuidroute

De Noordroute brengt je langs het Noordzeestrand in noordelijke richting, waarbij de 21,1 km bij de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer het strand zal verlaten. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden, zullen de deelnemers het gezellige dorpje Bergen aan Zee aandoen, waarna men de route vervolgt langs de pittoreske kronkelweggetjes van dit duingebied. Het is tevens dit gebied waar ook de lopers van de 10,5 km het strand verlaten hebben.

De Zuidroute is voor de 21,1 km globaal hetzelfde traject als van de hardloopklassieker de Saucony Egmond Halve Marathon, waarbij de route eerst over het Noordzeestrand in zuidelijke richting gaat. De 21,1 km verlaat het strand in Bakkum om vervolgens langs de Kennemer Duincamping door de duinen op de Middenweg uit te komen. Hier komt de route samen met de 10,5 km, die al eerder het strand hebben verlaten. Daarna wordt via Egmond-Binnen de finish in Egmond aan Zee bereikt.

Noord en Zuid route Egmond Wandelmarathon

 

Correctie doorgeven?

Klopt er iets niet in deze informatie? Stuur je reactie aan Irene, info@dewandeldate.nl

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

De Hoofdfoto is van Irene van DeWandeldate (2014)

© DeWandeldate, 9 december 2016. Update 2024