Mobiele menu

Ben je een single hetero man en zoek je een leuke vrouw? Als je ook maar 'iets' met wandelen hebt, check DeWandeldate!

DeWandeldate is de leukste en beste datingsite voor 40+ mannen

Ben je een single hetero man en vraag je je af:

 • Waar vind ik een leuke vrouw?
 • Hoe vind ik iemand die bij mij past? 
 • Wat is voor mij de beste datingsite? 

Misschien is DeWANDELDATE wat voor jou?

Dit zou zomaar kunnen .. 

 • als je sportief bent, een hardloper, fietser of bergwandelaar,
 • of als je een wandeldate een leuke manier van daten vindt.

DeWandeldate staat niet in de Top 10 van leukste, beste datingsites

Als je zoekt op het internet vind je onze datingsite niet zo snel tussen andere datingsites. In de vele Top 10 rijtjes van 'leukste datingsites' en 'leukste datingapps' komt DeWandeldate niet voor. DeWandeldate is nog een kleine, onbekende site en we betalen ook niet voor vermelding in dergelijke overzichten. 

Mensen die actief googelen op woorden als: 'singles', 'daten', of 'datingsites' in combinatie met woorden als 'wandelen', 'sport', 'natuur', 'vierdaagse', of 'wandelroutes' komen vaak wel uit bij DeWandeldate. De meeste nieuwe leden komen de site binnen via Google / vrij zoeken op het internet. 

Veel mannen op DeWandeldate zijn enthousiast

om deze redenen:

 • door de verhouding mannen - vrouwen krijgen de mannen lekker veel aandacht
 • het type vrouwen spreekt aan (bij mannen die net als de vrouwen sportief zijn, en van wandelen en sporten in de natuur houden)
 • de manier van daten, wandeldaten, vinden ze fijn, actief, ontspannen en ongedwongen
 • de werkwijze, de persoonlijke aandacht, de sfeer, en de site komt betrouwbaar over
 • vergeleken bij andere betaalde sites valt de prijs erg mee (van € 5 tot € 15 per maand, en we hebben alleen eenmalige betalingen, geen doorlopend lidmaatschap.

Vooral 40+ mannen zijn in het voordeel 

60% van de (hetero) leden van datingsite DeWandeldate is vrouw. In de leeftijdsgroep vanaf 40 jaar zijn er duidelijk méér vrouwen dan mannen lid:

 • 18 - 40 jaar: ongeveer evenveel vrouwen als mannen zijn lid
 • 41 - 50 jaar: 1,4 maal zoveel vrouwelijke leden (vergeleken met de mannen)
 • 51 - 60 jaar: 2 maal zoveel vrouwen
 • 61 - 70 jaar: 1,8 maal zoveel vrouwen

Deze verhoudingen hebben als gevolg dat mannen in het algemeen (met een goed ingevuld en serieus profiel) makkelijker de aandacht krijgen van vrouwen. 

Vrouwen opgelet: dit wil nog niet zeggen dat je als vrouw vanaf 40 jaar kansloos bent. Het betekent vooral dat je als vrouw iets beter 'je best' moet doen. Met een serieus ingevuld profiel, goede foto's, een actieve houding, vaka de site bezoeken en rondkijken, regelmatig Likes en positieve Berichten sturen, en vooral een beetje dóórzetten (dus niet na al één of enkele afwijzingen afhaken). 

Verhouding Vrouwen en Mannen bij datingsite DeWandeldate, 1 juni 2019

 

Voorbeelden van enthousiaste reacties van mannen

Sinds de start in 2014 zijn er al meer dan 300 mannen die een partner vonden. 8 van hen zijn zelfs al getrouwd (of gaan dit jaar trouwen). Natuurlijk zijn er ook al weer heel wat relaties gestrand. Mooi is dan wel weer dat veel ex-leden zich opnieuw aanmelden. Ze hebben er kennelijk vertrouwen in dat ze bij DeWandeldate weer iemand gaan vinden. 

Mannen die hun succesverhaal schreven

Tot nu toe vonden ruim 600 leden (300) mannen hun partner via DeWandeldate. Aan al deze mensen vragen we of ze hun succesverhaal willen schrijven. We ontvingen nu 53 Verhalen. Die verhalen geven mooi weer wat de verwachtingen en ervaringen waren van de leden. 

53 Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Hier enkele korte stukjes waaruit blijkt hoe er over DeWandeldate gedacht werd door mannen.

Mannen over DeWandeldate:

 • Frans (38 jaar): 'Na ruim twee en een half jaar vrijgezel geweest te zijn, en moe te zijn geworden van datingapps als Tinder en Happn, had ik het vertrouwen in online dating opgegeven. Daarnaast kwam Corona om de hoek kijken, wat het ook niet altijd makkelijk maakte. Ik was veel aan het wandelen, samen met mijn hond. Hiervoor trok ik het hele land door, soms met een vriend of familielid, maar soms ook alleen.Ik werd getriggerd eens te gaan kijken bij DeWandeldate. Niet direct om een relatie aan te gaan, maar een leuk contact, met dezelfde interesses, waarbij wandelen de grote gemene deler is, en gelijk een ongedwongen manier om een ander te leren kennen. Het viel mij op dat de profielen vaak goed gevuld waren, dat er meer inhoud was en veel serieuzere mensen dan op de andere apps.' Lees het hele verhaal >> Bestaat de ware liefde? Dat vroegen wij ons beiden af. 
 • Maarten (49 jaar): 'Ik heb me ontzettend goed verdiept in alle relatie en datingssites, en toen kwam ik jouw site tegen, en hoewel deze nog behoorlijk nieuw is, sprak mij dit erg aan. Tot mijn verbazing heeft dat nu geresulteerd in in ieder geval een hele mooie vriendschap, en wie weet wat nog meer. Ik vind deze site echt een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt.'  Lees het hele verhaal >> Ik ben eigenlijk helemaal nieuw in datingcircuit 
 • Ruud (51 jaar): Ik heb in mijn "zoektocht naar de ware" verschillende datingsites bekeken, maar de wandeldatesite sprong daar met kop en schouders bovenuit. Ben ook alleen maar met de wandeldatesite aan de slag gegaan. De eenvoud van de site en vooral veel gelijkgezinde mensen op de site gaven bij mij de doorslag. Ook jouw persoonlijke benadering waarderen wij. Lees het hele verhaal > Onze eerste date was een wandeldate in Oostenrijk
 • Boots (nickname)(58 jaar): Ik neem graag afscheid van Wandeldate. Niet omdat het me niet beviel, nee bij Wandeldate gebeurde wat de 4 jaar ervoor bij reguliere datingsites niet lukte. Ik vond een schat zonder te hoeven graven. Door de opzet van het Wandeldaten hadden we bij onze eerste ontmoeting geen overhoring, maar een ontspannen, doch vermoeiend, loopje van 5 uur. Lees het hele verhaal >> Afscheid van de Wandeldate
 • Zigeuner (nickname)(65 jaar): 'Waarom ik op de wandeldate kwam? In eerste instantie om wat mensen te ontmoeten en dan helpt een wandeling daar wel bij. Dus gewoon inschrijven en wat profielen bekijken. Ik reageerde op het profiel van ‘Wandeldame’. Openhartig, eerlijk met duidelijkheid een mail gestuurd. Zij beantwoordde de mail en was ook gelijk enthousiast. Na wat telefonisch met elkaar gesproken te hebben liepen we samen de Amsterdam Lightfestival route. We hadden afgesproken bij het centraal station. Toen we elkaar zagen klikte het gelijk en hand in hand als 2 pubers liepen we de route.'  Lees het hele verhaal >> Hand in hand naar het Amsterdam Light Festival

Mannen die iemand vonden, maar geen verhaal schreven

In dit artikel lees je veel reacties die mannen schreven bij hun opzegging (omdat ze iemand vonden bij DeWandeldate):

Reacties van leden van DeWandeldate die hun partner vonden

Reacties van leden van DeWandeldate die hun partner vonden

(Foto: Andrey Zharkikh)

Hier enkele voorbeelden:

 • Man (30): Ik heb een leuk meisje ontmoet (via de site) en dat lijkt nu wat serieuzer te worden.
 • Man (42): Hallo Irene, Ik heb zaterdag mijn eerste wandeldate gehad en we zijn nog niet uitgewandeld :-).
 • Man (50): Het is nog pril, maar het voelt goed. Onze eerste date, 4 dagen geleden, gingen beiden erheen van "we gaan wandelen en zien wel", niet echt voor een date. Aan het eind is echt letterlijk de vonk overgeslagen!! Gisteren weer samen, zijn helemaal hoteldebotel op elkaar. 50 jaar jong en ben erachter gekomen dat liefde op het eerste gezicht echt bestaat en het is het mooiste wat je kan overkomen. Succes met je site, maar vooral ga zo door Irene!! Warme groet.
 • Man (66): Beste Irene, Tot mijn grote plezier kan ik zeggen dat ik een partner heb gevonden, “waarmee het goed wandelen is”. Als mijn gevoel daaromtrent mij niet in de steek laat gaan we voortaan hand in hand samen verder.

Mannen die deze datingsite vergelijken met andere sites

In dit artikel lees je veel reacties over DeWandeldate vergeleken met andere datingsites:

Wat zeggen de leden over datingsite DeWandeldate? Reviews!

Wat zeggen de leden over datingsite DeWandeldate? Reviews!

Hier enkele voorbeelden van reacties:

 • Complimenten voor de site, dit concept werkt echt, ik was overdonderd door de vele leuke reacties en leuke profielen. werkt voor mij beter dan de doorsnee datingsite denk ik.
 • Ik sta al 5 jaar op diverse datingsites als e-Matching, Lexa en Parship, maar jouw initiatief om interesse en passie voor wandelen bij elkaar te brengen is TOP en daar geloof ik in!!
 • Hier valt weinig aan toe te lichten: wat ik eigenlijk niet meer verwacht had na jarenlang daten op verschillende sites is in een sneltreinvaart toch gebeurd: via de Wandeldate heb ik de vrouw ontmoet met wie ik nog héél veel paden wil en zal verkennen. Voetnoot: van al die sites vond ik deWandeldate verreweg de prettigste - niet op de laatste plaats vanwege de zorgvuldigheid waarmee de beheerder de leden te woord staat, en echt werk maakt van opgeworpen suggesties. Het was een kort maar mooi genoegen!
 • Het is een verademing dat er zo'n natuurlijke datingsite als deze is! En door mijn netwerk heen hoor ik dezelfde geluiden erover. Onlangs was ik op Tinder en Badoo gaan kijken. Ik zal nooit kunnen wennen aan het concept en de vormgeving. Ook al zitten er vast leuke vrouwen tussen (veel graafwerk!). Dus lof voor de wandeldate! Zonnegroet,​ ..

Meer BLOGS vóór en over mannen bij DeWandeldate:

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: Franciele Cunha via Unsplash

© DeWandeldate, 12 juni 2019.