Mobiele menu

Wéér een bijzonder succesverhaal van datingsite DeWandeldate.

Datingtip aan 60+ vrouwen: neem zelf initiatief!

Wéér een bijzonder succesverhaal. Ook wandelende 60-plussers kunnen hun partner vinden via datingsite DeWandeldate. Ook de vrouwen .. als ze doorzetten en zelf actief zijn!

Rob (66) uit Utrecht en Esther (61) uit Noord-Brabant

Graaien in de restantenbak ..

Eigenlijk had Esther al in September 2014 haar lidmaatschap bij DeWandeldate opgezegd. Ze schreef: “De reden van opzegging is, dat ik in een “moeilijke” categorie val, ik ben 61. Er zijn in de leeftijdsgroep van 60 tot (laat ik het ruim nemen) 72 jaar weinig nieuwe, inspirerende aanmeldingen in de 3 maanden dat ik ben ingeschreven. Bovendien valt me op, dat vrouwen mannen moeten liken om contact te maken, andersom gebeurt niet of nauwelijks. Ik ontving geen likes. Heb zelf wel initiatief genomen.” Esther haalde ook nog een artikel aan: “Corine Koole van de Volkskrant schreef ooit “boven de 60 wordt het graaien in de restantenbak”. Ik moest daar vreselijk om lachen in eerste instantie, maar het is voor een groot deel waar.

Esther had een mooi profiel met aantrekkelijke foto. Ik (Irene) vond het erg jammer dat ze het zoeken via DeWandeldate wilde opgeven. We wisselden wat ervaringen uit en uiteindelijk schreef ze: “Je hebt me overtuigd. Ik verleng mijn inschrijving met 3 maanden en als er een 60+ groepswandeling wordt georganiseerd, ben ik van de partij ;)” Maanden later, in maart 2015, meldde Esther zich aan voor de 40+ groepswandeling in Dieren. Helaas, net te laat, er waren inmiddels al 10 vrouwen.

En toen, in mei 2015, na onze mail aan inactieve, onzichtbare leden. ….. volgde weer een opzegging van Esther: “Hallo Irene, Ik zeg hierbij mijn lidmaatschap op. Reden: partner gevonden ;) met vriendelijke groet Esther.

Kort daarna stuurde ook Rob zijn opzegging: "Hallo Irene, ik heb iemand gevonden via DeWandeldate! We zijn eerst koffie gaan drinken en toen een stadswandeling gaan maken. Na afloop besloten we om nog een nieuwe afspraak te plannen.."

Wandelen, focus op relatie loslaten

Esthers' verhaal: 

“De eerste ontmoeting: een stadswandeling. De tweede ontmoeting: een wandeling in een natuurgebied, aansluitend een etentje. De derde ontmoeting: een bezoek aan een museum en een etentje. Tijdens de eerste ontmoeting spraken we af, te gaan wandelen en een focus op een relatie los te laten. Tenslotte waren we beide tevreden met het leven dat we hadden. Dat gaf opening tot een heel ontspannen ontmoeting: worden we wandelvrienden? Krijgt deze ontmoeting een vervolg of niet? We zien wel. Dat geeft de kern aan van onze ontmoeting via dewandeldate.nl. Wandeldate geeft je de kans op een heel ontspannen manier contact te leggen met anderen, wandelaars, natuurliefhebbers. Wandeldate onderscheidt zich daarmee van relatie-zoekende-datingsites.”

Tip aan 60+ vrouwen (ook van Esther)

‘Feedback: vrouwen boven 60 worden (denk ik) niet gezocht door mannen van boven 60. Het is raadzaam dat vrouwen in die categorie niet afwachten (want dat leidt tot niets) maar initiatief nemen, een bericht schrijven aan de persoon die hen aanspreekt ;) Veel succes met je activiteiten. Alle lof voor je manier van werken. Met vriendelijke groet. “

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Rob en Esther deelden haar verhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: Frank Kovalcheck

© DeWandeldate, 9 juni 2015.