DeWandeldate in JULI in 10 vragen en gebeurtenissen

Persbericht ‘Oh Die Zee’, een theatrale audiowandeling in Den Helder

Ook in zomermaand en vierdaagsemaand JULI draaide DeWandeldate lekker door, iedere dag opnieuw, 24/7. Wat gebeurde er zoal bij onze datingsite, in één van de rustigste maanden van het jaar?

 • Leuk om terug te lezen: wat gebeurde er bij DeWandeldate 2 jaar geleden, in Juli 2017?

10 maal DeWandeldate in Juli 2017

#1. Groepswandeling

Als maandelijkse groepswandeling liepen we in Juli de nieuwe NS-route Waterlinie, van Houten naar Culemborg. Met 9 vrouwen en 8 mannen, allen 35+ singles. Een mooie, afwisselende wandeling, langs het Amsterdam Rijnkanaal, door het Verdronken Bos naar de Lek, door de uiterwaarden en natuurgebied de Steenwaard. Centraal in deze route staan de forten, sluizen en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie. We pauzeerden bij het ‘Fort Werk aan de Korte Uitweg’ en we eindigden in het gezellige Culemborg.

Lees het Fotoverslag >> Za 22 juli: NS wandeling Waterlinie, Houten - Culemborg

#2. Vraag van een lid

Iedere week komen er wat vragen binnen van leden over het gebruik van de website: ‘Inlogcodes vergeten’, ‘Hoe kan je als Gratis lid reageren op een bericht?’ en ‘Kan ik nog mee met die groepswandeling?’ Een voorbeeld van een vraag die ik in juli ontving, in reactie op de wekelijkse Matchmail (met de nieuwe leden):

 • Vraag: ‘Hoe matchen jullie? Ik kreeg van jullie een matchvoorstel met (naam ander lid) van 1.87 cm en ik ben zelf 1.75 cm.’
 • Antwoord Irene: ‘Beste (naam), de Matchmail kijkt alleen naar wensen tav geslacht en leeftijd. Lengte e.a. kenmerken worden niet mee genomen. Maarre .. de vrouw mag toch best langer zijn dan de man?’ :-) 
 • Reactie: ‘Ja Irene, Dat ben ik helemaal met je eens………. ik heb er geen moeite mee. Maar (naam) vroeg om een lange man. Maar bedankt voor je snelle antwoord. Met vriendelijke groet, (naam).’

#3. Vraag van een (nog) niet-lid

Nederland tekst 2,9 miljoen singles. En Vlaanderen (België) 0,9 miljoen. Zeker de helft van deze 3,8 miljoen singles vindt wandelen leuk (onze grove schatting). En een deel van hen is vast en zeker op zoek naar een partner. Wat weerhoudt de nog niet-leden zich aan te melden? Singles die de site al wel vonden, maar zich nog niet hebben aangemeld, sturen me regelmatig vragen over het aantal leden of het aantal vrouwen of mannen in een bepaalde leeftijd of provincie. Een voorbeeld van zo’n vraag in de afgelopen maand:

 • Vraag: ‘Ik ben 67 jr, vrouw, zie er goed uit en nog zeer fit, wandel en fiets veel. Ben op zoek naar een vriend, wandelmaatje, date. Ik zou graag van jou willen weten of middels jouw wandel/dating side er nog een mogelijkheid is om in contact te komen met een man. Ik verwacht van je een eerlijk antwoord, als ervaringsdeskundige. Uiteraard is ook van belang om te weten hoeveel 70 jarigen zich nog aanmelden bij je.’
 • Antwoord Irene: ‘Beste (naam), er zijn op dit moment 78 mannen in de leeftijd 65+ lid. Daar zijn ook mannen bij die niet meer zo actief zijn op de site, en mannen die een jongere vrouw zoeken. En uiteraard wonen ze verspreid over Nederland (en België). Al met al is de kans dat je snel een bij jou passend persoon vindt via DeWandeldate niet zo heel groot. Maar, niet geschoten is altijd mis. Het oudste koppel via onze site is een vrouw van 72 jaar en een man van 70 jaar. Dus het kan wel! Met een goed profiel, leuke foto's en een niet afwachtende, maar actieve houding, vergroot je zelf je kansen. Vriendelijke groet, Irene.’

Misschien heb ik deze mevrouw een beetje afgeschrikt. Ze heeft zich nog niet aangemeld. Het was wel een eerlijk antwoord. Ter aanvulling: in de 60+ groep zijn er 2 maal zoveel vrouwen als mannen lid.

#4. Compliment

Naast kritische berichten (zo schreef deze maand één van de leden dat we veel te weinig reclame maken, waardoor er veel te weinig leden zijn) krijg ik ook nog veel enthousiaste berichtjes. Het is natuurlijk altijd leuk als DeWandeldate er goed afkomt vergeleken bij andere datingsites:

 • Wat ik ook nog even kwijt wil: in de afgelopen tijden heb ik zo links en rechts met diverse andere datingsites kennis gemaakt, en nog steeds vind ik dat jouw site er qua integriteit met kop en schouders bovenuit steekt.’

#5. Blog

(foto CC: Michael Mc Cullough)

Eén van de meest gegeven redenen van opzeggers van DeWandeldate: ‘Ik krijg te weinig reacties’. Daarom schreef ik deze maand dit blog, met aandacht voor het belang van goede foto’s, krachtige profielteksten, een actieve houding en het vragen van hulp.

Lees het Blog >> 10 dingen die je kunt doen als je geen reacties krijgt

#6. Succesverhaal

Marco, één van onze (ex) leden, schreef een prachtig succesverhaal:

Komende zomer loop ik al 47 jaar op deze planeet rond. Het allerliefste beweeg ik me al wandelend over onze mooie Aardbol.

Zoals jullie vast wel weten ben ik langer vrijgezel geweest, dan dat ik me in een relatie bevond. Samenzijn wil(de) ik graag, maar dat viel toch niet zo mee ..' 

Lees Marco's hele verhaal >> Wandeldate.nl? What the Friemel! Dat is het!

#7. Nieuwe koppels

In Juli hebben 5 koppels zich ‘gemeld’ bij DeWandeldate. Dat kan via de Opzeggingen met antwoordoptie ‘iemand gevonden via DeWandeldate’. Vaak voegen de (ex) leden nog wat persoonlijkes toe.

Ik ontving een paar korte reacties:

 • Was snel klaar. Hele leuke site en geef hem door. Vriendelijke groet
 • Liefde van mijn leven, (naam), gevonden via Wandeldate. Heel erg bedankt voor jullie super site.’ :)

en een uitgebreidere reactie:

 • Hai Irene, ik heb inmiddels iemand ontmoet met wie het héél erg leuk klikt. We hebben inmiddels een relatie en hebben het heel fijn samen. We wandelen wat af! Ik heb met plezier op je site gestaan en verschillende afspraken gehad. Opvallend was dat het allemaal respectvolle, leuke mannen waren. Die serieus op zoek zijn naar iemand om een (langdurige) relatie aan te gaan. Dank je voor de mogelijkheid die jij mij hebt geboden om een lieve man te ontmoeten. Ik wens je veel succes verder met deze site en privé. We kiezen ervoor om geen verhaal te plaatsen met foto's e.d. Hartelijke groet, (naam).’

en deze heel bijzondere reactie:

 • Hallo Irene, Soms loopt het raar. Ik vond de wandeldate maar niets. Ik houd van wandelen, maar het systeem dat je (als gratis lid) niet op berichten kan antwoorden... nou ja, was niet aan mij besteed. Toch had zo'n jaar geleden iemand het in haar lieve hoofd gehaald om mij een berichtje te sturen. Ik vond het maar niets en heb al snel mijn profiel gewist, maar niet voordat ik contactinformatie van haar kreeg. Tijd lang heb ik niet gereageerd, daarna een beetje gemaild, enzovoorts. ... je voelt hem al aankomen, want mensen mailen dit soort dingen niet als het met een sisser afloopt :) Een jaar later hebben we samen een mooie villa in Zuid-Limburg gekocht en zijn we nog steeds dolblij met elkaar. Heel spannend, maar het voelt heel goed. Alles is mogelijk, zo voelt het.... Uiteindelijk begon ons avontuur bij de wandeldate. Dank daarvoor!’ :)

#8. Persbericht

Iedere maand ontvang ik meerdere Persberichten, met verzoek om ze te delen op de website. Meestal gaat het om nieuwe wandelroutes, wandelapps, wandeltrainingen, wandelevenementen. En soms gaan de Persberichten over fietsevenementen, andere sporten of over natuurgebieden, boswachters, de natuur. Ik heb lang niet altijd tijd (en prioriteit) de berichten te delen op de website. Van de 3 berichten in Juli was dit de leukste:

 • 3 juli 2017: Persbericht ‘Oh Die Zee’ – een theatrale audiowandeling in Den Helder, van 7 juli t/m 3 september, van de Stichting Zeeproducties.

Waar gaat dit over? ‘‘Oh Die Zee’ is gebaseerd op de Odyssee van Homerus, in het bijzonder de razend populaire radioserie die Ingrid van Frankenhuyzen regisseerde voor de NCRV-radio met acteur Ton Lutz. Een initiatief dat de fascinatie voor de zee combineert met kunst die over de zee gaat. Het is een audiowandeling  van ca. 2 uur, met MP-3, over Willemsoord & de dijk. Je kijkt en luistert op 3 bijzondere plekken, uitkijkend over het water, naar de avonturen van Odysseus. Tijdens de wandeling neem je plaats op een zeecontainer op de Dijk, in een scheepswrak op Willemsoord in de jachthaven en op 4 meter hoge 6-persoonsschommels op Willemsoord in de Museumhaven. Zie de website van Oh Die Zee.’

#9. Vraag om deelnemers voor tv-programma

Geloof het of niet, ik ben in de loop der jaren al zeker door 6 verschillende tv programma’s benaderd om deelnemers aan te leveren. Tot nu toe boden de aanvragen nog geen voordeel voor DeWandeldate. Vaak wordt gezocht in groepen die niet tot onze doelgroep behoren (voor programma’s als ‘Undateables’ en ‘Ik heb het nog nooit gedaan’), of in groepen die voor onszelf ook lastig te werven zijn (oudere 60+ single mannen, voor een nieuw reisprogramma). Ik mag me inspannen om singles uit een bepaalde doelgroep te werven of koppels die elkaar vonden via DeWandeldate te leveren. Een wederdienst, hulp om DeWandeldate wat bekender te maken door onze site duidelijk te noemen, wordt meestal niet geboden. Daarom gaat mijn inspanning tot nu toe nog niet verder dan een enkel Facebook berichtje.

In Juli werd ik gebeld door een mevrouw van KRO NCRV met de vraag of ik een koppel wist dat mee wil doen aan hun programma DeWandeling. Aanvankelijk dacht ik dat ze iemand zochten als hoofdpersoon voor het programma. Toen ik begreep dat het slechts ging om een aanvulling op het hoofdinterview (ze zochten een koppel dat ergens langs de route wil staan voor een kort praatje over hun eerste wandeldate), besloot ik om wel te helpen, maar niet door allerlei koppels persoonlijk te benaderen hiervoor. Ik vroeg hen een bericht op onze Facebook pagina te posten, dat ik dan zou delen. Dat zag er zo uit:

'Voor een nieuwe versie van het televisieprogramma De Wandeling wandelt Joris Linssen op 23 of 24 augustus a.s. met een gast bij Bergen (NH) en het zou leuk zijn als hij daar een stel ontmoet dat enthousiast kan vertellen over hun eerste succesvolle ontmoeting tijdens een wandeldate. Het gaat om een korte ontmoeting waarvoor Joris zijn wandeling onderbreekt. ' 

Lijkt het jullie leuk om mee te doen, of heb je nog vragen? Mail dan naar els.berkhof@kro-ncrv.nl. Stuur een foto van jullie samen (selfie) mee. ”)

Als iemand zich geroepen voelt: je kunt nog steeds reageren!

#10. Huwelijksaanzoek tijdens de Vierdaagse

Ons meest beroemde DeWandeldate koppel, Linda en Paul, kwamen in de Vierdaagse week in Nijmegen 2 maal in de krant en 1 maal op tv: Op maandagochtend, 17 juli, de dag vóór de start van de Nijmeegse Vierdaagse, vroeg Paul zijn vriendin Linda ten huwelijk. Dit was precies 2 jaar na hun eerste afspraak in 2015 (via datingsite DeWandeldate), op precies dezelfde plek: op de Wedren, onder de startvlag van de Vierdaagse. Het 4daagse Journaal was er bij maandag, toen Paul zijn aanzoek aan Linda deed:

Het blog over Paul en Linda >> Huwelijksaanzoek op de Vierdaagse Wedren

#11. Nóg een gelukkig (wandel) koppel!

Tenslotte, als toegift #11, een gezellige afsluitende foto die ik op Facebook zag langskomen, van één van onze andere koppels: Petra en Lei. Deze twee (of drie, de hond Kyra niet te vergeten) doen volgens mij niets anders dan wandelen. Wekelijks, bijna dagelijks, zie ik hun vrolijke wandelfoto’s op Facebook. Deze foto werd gemaakt tijdens een wandeling bij Egmond aan Zee. Ik mocht de foto delen:

 

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: Apeldoorn Vierdaagsen in 2015.

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 1 augustus 2017

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.