Maak een mooie stadswandeling door het Museumpark en bezoek samen deze bijzondere tentoonstelling over stadslandschappen in de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam!

URBAN BY NATURE is de zesde editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam.

“Nu al meer dan de helft van de mensheid in steden woont, vervagen de grenzen tussen stad en natuur. We wonen in steeds verder uitdijende ‘stadslandschappen’. De stad is onze natuurlijke omgeving geworden en de mens is van nature stedelijk: Urban by Nature.”

‘We kunnen de globale milieuproblemen alleen oplossen als we de problemen van de stad oplossen’. Dick Sijmons, landschapsarchitect en curator IABR 2014.

Wat is er te doen?

  • Kunsthal: tentoonstelling van meer dan 100 projecten vanuit de hele wereld over hoe er naar nieuwe stadslandschappen gekeken kan worden en wat die voor ons leven betekenen. Van de reusachtige dichtbevolkte delta's tot de postindustriële parken en de stadslandbouw, van de nieuwe aanpak van het Wereld Natuur Fonds tot die van Texel, van de ‘stofwisseling' van een stad als Rotterdam tot wat er allemaal gebeurt in onze ondergrond. 
  • Natuurhistorisch Museum: tentoonstelling Pure Veerkracht laat zien en voelen dat de stad ook natuur is. In een wijds panorama van Rotterdam poppen foto’s op van natuur in de stad – libellen boven een tuinvijver, duiven op een balkon, slechtvalken rond de Willemsbrug, nijlganzen in de Spoorsingle, varens langs een havenkade. 

Waar en Wanneer?

  • 29 mei 2014 - 24 augustus 2014.
  • Kunsthal Rotterdam en Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

Meer info:

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: Urban by Nature Floriade 2022 

© DeWandeldate, 7 mei 2014.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.