Ideaal als je wilt gaan wandeldaten: start bij een gezellige kroeg in Berg en Dal, wandel door de natuur, bezoek de volgende kroeg en maak er een leuke dag van samen!

Wat is de Berg en Dalse Kroegjesroute?

Een enthousiaste samenwerking tussen 9 super gezellige ‘kroegjes’ en ‘herbergen’ die door wandelroutes met elkaar verbonden zijn. Alle kroegjes liggen in of aan de rand van het mooie Berg en Dal.

  • 9 deelnemende kroegjes zijn met elkaar verbonden door prachtige en zeer gevarieerde wandelroutes.
  • Je start bij het ene kroegje en wandelt naar het volgende kroegje, en zo verder. Je bepaalt zelf welke afstand je loopt en welke kroegen je bezoekt.
  • Er zijn korte routes van 3,5 km tot routes waar je de hele dag over kunt doen.
  • Bij een aantal ‘kroegjes’ is het ook mogelijk te overnachten.
  • De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de aangesloten kroegjes of te downladen op deze website, als pdf- en als gpx-bestand. Alle routes staan ook in de gratis app van IziTravel.

Berg en Dal – uniek wandelgebied in Nederland

Ingeklemd tussen Maas en Waal ligt Berg en Dal. De mooie combinatie van rivierlandschap en heuvellandschap, cultuurhistorie en wijnbouw, maakt Berg en Dal een uniek wandelgebied in Nederland. Het bijzondere landschap heeft zijn ontstaan te danken aan rivierafzettingen in de ijstijd. De relatief grote hoogteverschillen zorgen voor prachtige vergezichten en afwisselende landschappen met loof- en naaldbossen, akkers, weilanden en lieflijke dorpjes.

Filmpje: de boswachter vertelt over de natuur van Berg en Dal

Ook de N70, één van de avontuurlijkste routes in Nederland, loopt door dit gebied. Met datingsite DeWandeldate gingen we er wandelen met een groep: 

Natuurwandelroute N70 bij Nijmegen (Gelderland, 16 km)

Kleverberg, Duivelsberg, Stollenberg, Boterberg, Sterrenberg, Ravenberg

 

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen? 

Foto: DeWandeldate (ik had geen foto van Berg en Dal, daarom een foto van Limburg Heuvelland)

© DeWandeldate, 5 augustus 2020

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.