"Coronatijd en 1,5 jaar weduwe zijn maakten het gemis aan een maatje zo fysiek voelbaar dat ik besloot een profiel aan te maken op de Wandeldate."

Leden van DeWandeldate die een leuke lieve (wandel) man of vrouw vonden via onze site sturen ons vaak heel persoonlijke berichtjes en verhalen. In totaal ontvingen we nu 90 verhalen, vanaf de start van DeWandeldate in 2014.

Dit jaar, in 2021, ontvingen we bericht van 47 nieuwe koppels. 16 koppels stuurden hun succesverhaal.

 

2021: 47 koppels en 16 succesverhalen

Update 1 juni 2021

 

#1. Gerard (57) en Anja (57)

"Hallo Irene, inmiddels zijn we een paar jaar verder en inderdaad zijn Gerard en ik getrouwd, huisje gekocht en erg blij met ons leven nu. Wij willen ons verhaal wel delen die is nl wel erg romantisch. Ha ha ha."

Lees het hele verhaal > Ik zocht iemand om leuke wandelingen mee te maken

 

#2. Bart (30) en Mariska (30)

"Het begon allemaal met een berichtje van Mariska waarin ze zich afvroeg of het die dag niet te slecht weer was om buiten houten elementen te monteren aan huizen?! (dit deed Bart namelijk als zijn werk en het plensde nogal die dag)."

Lees het hele verhaal > Blij met elkaars gezelschap, vele avonturen in 2021

 

#3. Romeo (54) en Kolibrie (55)

"Ik had nog nooit op een datingsite gestaan. Mijn oog viel meteen op ‘Romeo’. Zijn uitstraling, tekst en woonplaats bevielen mij en ik stuurde hem direct een ‘like’."

Lees het hele verhaal >> Romeo en Kolibrie: Wandeldaten in Gelderland

 

#4. Brutus (51) en Bowie (55)

"Wij waren het alle twee een beetje zat om altijd maar alleen op pad te moeten. DeWandeldate leek ons alle twee wel een site waar je misschien een leuk maatje kan vinden voor gezellige activiteiten."

Lees het hele verhaal >> Samen activiteiten ondernemen is gezelliger dan alleen

 

#5. Sammie (58) en Wandelkaar (49)

“Toen ik begreep dat jij een uur moest fietsen, durfde ik niet meer met de auto te komen,” waren de eerste woorden van R. Toen was ik eigenlijk al verkocht."

Lees het hele verhaal >> Wandeldate: Bananenbrood bij 'Zwarte Haan' in Friesland

 

#6. Paul (62) en Sandra (62)

"We hebben elkaar vlak voor de coronatijd de eerste keer ontmoet, zijn blijven wandelen en fietsen, eerst op anderhalve meter afstand, later niet meer...."

Lees het hele verhaal >> We zijn fervente wandelaars en hebben het Limespad gevolgd

 

#7. Gerrit (60) en Marianne (61)

"Bij de Vlietlanden, de voorgestelde wandeling op de wandeldate door Marianne. Hebben we er veel van gezien…. nee, we hebben gekuierd, gekletst, en vooral elkaar aan gekeken… 5 km in 2 uur…"

Lees het hele verhaal >> Twee vlinders in de Hortus Botanicus te Leiden

 

#8. Peterus (65) en Suus (65)

"Allebei hadden we al verschillende dates gehad via Wandeldate voordat we met elkaar afspraken. De eerdere dates hadden geen vervolg gehad maar midden in de corona-tijd maakten we een leuke wandeling in Wageningen."

Lees het hele verhaal >> Succesverhaal: Daten als je wat ouder bent

 

#9. Marc (54) en Nicole (57)

"Onze eerste wandeling, nu 5 maanden geleden, was een feit, 35 graden, 12 km waarvan een deel over de heide. Hoe puur kun je elkaar dan zien. Het ging in eerste instantie heel snel, misschien te snel."

Lees het hele verhaal >> Ginkelse hei, snikhete dag in augustus en kippenvel

 

#10. Henk (57) en Marike (51)

"Het had niet veel gescheeld of ik had me voor tijdelijk uitgeschreven bij De Wandeldate omdat mijn enkelbanden gescheurd waren en ik dus een tijd niet zou kunnen lopen. Ik zat met mijn voet omhoog en pakte mijn laptop om dat te regelen."

Lees het hele verhaal >> Onze eerste wandeldate was .. in het ziekenhuis

 

#11. Henk (69) en Anneke (64)

"Wij hadden een hele goede klik, waarna de vlinders in onze buik kwamen en het gevoel wordt steeds meer. Wij wandelen heel veel samen en hebben hier veel plezier in, steeds nieuwe routes en de km uitbreiden."

Lees het hele verhaal >> Wandeldate paar: 'goede klik en vlinders in onze buik'

 

#12. Tim (22) en Mariska (21)

"Ik wilde na mijn studie meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Op de site zag ik een advertentie van de Wandeldate. Ik schreef me in met als doel iemand te vinden om mee te trainen."

Lees het hele verhaal >> Verloofd op de Veluwe, in de schemering van het bos

 

#13. Rönner (55) en Journey (51)

'Ik wilde liever iemand ‘in het wild’ ontmoeten. Tot ik na een paar maanden in de lockdown ineens een heel sterke ingeving voelde om me tóch in te schrijven. Ik had het gevoel dat ik ‘even’ een man zou vinden en me dan weer kon uitschrijven.'

Lees het hele verhaal >> Eerste date: zomerse dag met wandeling en picknick aan een meanderend riviertje

 

#14. Job (42) en Jane (44)

'Voor mij geen gedate maar een wandelmaatje. Om enkel en alléén gezellig mee te wandelen. Dát was de bedoeling hè' :)

Lees het hele verhaal >> Ik had zoveel mogelijk ommetjes aan de wandeling geplakt. Zó gezellig was het.

 

#15. Peter (43) en Liesbeth (37)

'Dit had ik nog nooit meegemaakt. Al snel volgde een nieuwe afspraak. We zagen elkaar elk weekend; de ene keer reed ik naar de Veluwe en de andere week zat Peter bij mij in het Brabantse. Vele wandelingen volgden.'

Lees het hele verhaal >> Vanaf de eerste date smoorverliefd en we verwachten nu ons eerste kindje

 

#16. René (32) en Marieke (36)

'Ik was benieuwd hoe contact via een Wandeldate gaat ipv via Tinder. Wat een verademing zeg.'

Lees het hele verhaal >> Bij de eerste date zijn we gaan wandelen in Natuurpark Lelystad / Foto: Risastla

 

Opzegberichtjes 

Niet alle leden die iemand vonden via DeWandeldate delen hun Succesverhaal op onze website. Of soms willen ze daar gewoon nog even de tijd voor nemen. Ook de Opzegberichten van Leden die (nog) geen verhaal schrijven zijn leuk om te lezen. Deze berichtjes geven ook een goed beeld van hoe leden DeWandeldate ervaren. 

Opzegberichtjes van Vrouwen:

 1. Vrouw (31, Utrecht): Hallo Irene, Eind januari heb ik een profiel aangemaakt en in februari heb ik toen het ijs op de sloot lag een leuke date gehad met ..(naam), en dat was erg gezellig. Wandelen is een hele fijne manier om iemand te leren kennen Inmiddels zijn we al een tijdje aan het daten en we hebben onze profielen op inactief gezet. Tzt zou ik best een langer verhaaltje willen schrijven, want het is een succesverhaal! Bedankt!
 2. Vrouw (33, Utrecht): Dank voor m'n fantastische vriend via deze site. Ik was net koud ingeschreven, toen hij reageerde op mijn profiel. We hebben gemaild en elkaar vrij snel daarna gezien. De klik was en is ongelofelijk. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en zijn helemaal blij en gelukkig met elkaar.
 3. Vrouw (36 jaar, Gelderland): Ik ben ondertussen samen met een geweldige man, ontmoet via jullie datingsite! Na een aantal 'wel leuke dates', wss er bij deze man de eerste keer al klik een klik, en het blijft maar doorklikken =] Fijn genieten van de kleine en grote dingen die we samen mogen (her)ontdekken, thuiskomen.
 4. Vrouw (48, Gelderland): Ik vind het een ontzettend mooi initiatief om mensen te leren kennen. Je houdt er mooie vriendschappen aan over en voor mij nu ook een hele mooie liefde. Ik zal het zeker aanraden aan andere mensen. Je treft hier echt gelijkgestemden en dat is heel fijn als je op zoek bent naar iemand die dezelfde interesses deelt. Succes met de site, blijf vooral doorgaan. We zijn echt heel blij dat we elkaar op deze manier ontmoet hebben. 
 5. Vrouw (49, Friesland): Ik heb iemand gevonden via DeWandeldate. En ik ben er erg blij mee!
 6. Vrouw (50, Limburg): Hallo Irene, Ik ben heel blij dat ik via de wandeldate mijn vriend heb leren kennen. Wij hadden 1 mei onze eerste afspraak om te gaan wandelen. Vanaf het moment dat wij elkaar zagen was er een klik. 24 km hebben wij gewandeld. Sinds die dag is er een relatie ontstaan. We hopen beide dat wij samen gelukkig gaan worden. Jullie bedankt.
 7. Vrouw (54, Flevoland): We zijn nu al meer dan een half jaar bij elkaar en hebben het heel fijn samen. Bedankt! Succes met je site.
 8. Vrouw (55, Noord-Holland): Heel blij met degene die ik via jullie heb leren kennen. Hartelijk dank.
 9. Vrouw (56, Noord-Holland): Hij nodigde mij na de wandeling uit om bij hem te komen eten (het was de eerste avond van de avondklok en ik moest me heel erg haasten om op tijd thuis te zijn). Het was een hele leuke dag geweest. En daarna werd het eigenlijk alleen maar leuker. Zo leuk dat ik het je wilde vertellen. Heel veel dank voor alles wat jij er op jouw manier aan bijgedragen hebt. Ik ben heel gelukkig met de liefde die ik gevonden heb.

Opzegberichtjes van Mannen:

 1. Man (33, Overijssel): Hallo Irene, Dank je wel voor de geweldige en toegankelijke site die je met 'De Wandeldate' gemaakt hebt. We hebben erg leuk gekletst via jouw site, daarna even via whatsapp en daarna al snel getelefoneerd. We hebben afgelopen weekend onze eerste wandeldate gehad en het lijkt erop dat er veel meer in zit, vinden we allebei. We hebben de volgende afspraak dan ook meteen maar weer gemaakt.Dat is trouwens wel leuk; we noemen het nu al geen daten meer maar gewoon afspreken. Nogmaals dank.
 2. Man (38, Utrecht): Ik heb iemand gevonden, dus voor nu geen reden de app te behouden. Mochten we nou echt een stuk verder zijn, wil ik tzt zeker een mooi succesverhaal met jullie delen, al vind ik dat dan voor nu weer iets te vroeg.
 3. Man (51, Gelderland): Goeiedag Irene, zou je mij van de adreslijst van de nieuwsbrief willen schrappen? Ik ben nu gelukkig samenwonende met een dame die ik via jouw site heb leren kennen. Al langere tijd niet meer actief met wandeldaten. Dank voor dit platform en alle goeds.
 4. Man (52, Zuid-Holland): Beste Irene, De Wandeldate die ik op de site heb gevonden is …(naam), zij was ongeveer gelijktijdig op de site gestart. We willen je hierbij bedanken voor het runnen van de site.
 5. Man (57 Noord-Holland): Het doel is bereikt! :-)
 6. Man (57, Gelderland): Hoi Irene, de andere gelukkige is …(naam)  :-) Verhaal gaan we nog even over denken. Groetjes enne.... keep up the good work!
 7. Man (59, Gelderland): Irene, jippie het is gelukt, bedankt voor het ontmoeten van vele leuke vrouwen, het ontstaan van enkele vriendschappen, en nu dan eindelijk de speld in de hooiberg.
 8. Man (60, Groningen): Ik kwam begin januari ‘even’ kijken omdat iemand tegen me had gezegd dat de wandeldate echt iets voor mij zou zijn. Een account aangemaakt en inderdaad, veel likes en ook leuke reacties. Dat had ik echt niet verwacht en het streelde mijn ego behoorlijk 😉 En een like van iemand die ik inmiddels al een paar keer heb gezien. En er lijkt iets moois te ontstaan …
 9. Man (60, Noord-Holland): Beste Irene, ik ben een leuke wandeldate tegengekomen. Prima site dus.

 

Wil je alle succesverhalen bekijken? 

90 Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Datingsite is in 2014 gestart en bracht al meer dan 1000 singles bij elkaar. Meer dan 500 koppels dus. Onze teller staat nu (31 mei 2021) op 525 koppels (1.050 singles vonden een partner via DeWandeldate). 90 van de 525 koppels (1 op de 6) vertelden hoe hun dating verhaal verliep. 

 • 6 koppels in 2014 / 5 koppels stuurden hun verhaal in
 • 44 koppels in 2015 / 15 verhalen
 • 86 koppels in 2016 / 7 verhalen
 • 66 koppels in 2017 / 11 verhalen
 • 73 koppels in 2018 / 13 verhalen
 • 86 koppels in 2019 / 6 verhalen
 • 117 koppels in 2020 / 18 verhalen 
 • 47 koppels in 2021 / 16 verhalen (t/m 1 juni 2021)

 

Schrijf je verhaal en kies je favoriete Wandelgids!

Heb jij ook een nieuwe relatie (of een mooie vriendschap) via DeWandeldate? Of had je een bijzondere Wandeldate? Wij lezen graag je verhaal! Het mooiste is als beide partners ieder een stukje schrijven. Maar dat hoeft niet perse. Je kunt helemaal zelf bedenken wat je schrijft. Je mag met je naam en foto's op de site, je kunt ook anoniem blijven. Nadat je verhaal geplaatst is mag je een Wandelgids van Uitgeverij Onregelmatig uitzoeken. Hier kan je je Verhaal insturen. Of stuur jouw verhaal aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Hoofdfoto: Bumpass Hell Trail, Lassen-Volcanic Nationalpark, Californië, Y S via Unsplash

© DeWandeldate, 22 februari 2021. Update 1 juni 2021

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.