Ga je een wandeltrektocht van een paar maanden maken en zoek je iemand waarmee je dit avontuur aandurft? Lees de tips zodat je weet waar je op moet letten voordat je besluit samen op pad te gaan. Dit is een vertaling van een artikel van de populaire Amerikaanse website Appalachian Trials. Geschreven door een hiker die zelf maandenlang met partner naar Katahdin trok, de hoogste berg in Maine en de Noordelijke eindpunt van de Appalachian Trail.

Appalachian Trials is een communitywebsite over de Appalachian Trail, één van de langste gemarkeerde routes ter wereld. Ongeveer 2,180 miles (3508 km) lang. Deze Trail loopt door de Appalachen aan de oostkust, door 14 staten, van Springer Mountain in Georgia in het zuiden tot Mount Katahdin in Maine in het noorden. Zach Davis richtte deze website op in 2011 na zijn eigen trekkingavontuur van een half jaar, om andere hikers te helpen zich voor te bereiden op hun backpacking trip. Dit artikel viel me al eerder op toen ik in 2014 het overzichtsblog over Amerikaanse Top Hiking Blogs schreef: Top 10 Amerikaanse Hiking en Outdoor Travel Blogs

 

6 Tips for Choosing a Thru-Hiking Partner

Maandenlang in je eentje een trail volgen is niet voor iedereen weg gelegd. Tijdens mijn 2014 thru-hike besloot ik samen met een partner te hiken. Ik heb daar nooit spijt van gehad. Met een goede partner kan je elkaar motiveren en helpen en je bent nooit alleen. Er zijn natuurlijk ook nadelen, zoals het feit dat je afhankelijk van elkaar bent. Als je toch graag samen wilt lopen zijn hier 6 tips om tot een goede partnerkeuze te komen.

#1. Werk goed samen

Dit is het allerbelangrijkste punt. Als je al iemand in gedachten hebt, denk dan aan de keren dat je samen was. Kan je goed met deze persoon samenwerken? Wees eerlijk naar jezelf. Ook al is iemand je beste vriend, als je vaak meningsverschillen hebt, is 6 maanden samen in het bos doorbrengen toch niet zo’n slim idee.

#2. Gelijke wandel ervaring

Een partner die veel méér of juist veel minder ervaring heeft dan jij is niet handig. Dan kan de ene persoon afhankelijk worden van de ander. In het ideale partnership vullen beide partners elkaar aan en heb je elkaar wat te bieden.

#3. Gelijke fysieke mogelijkheden

Ook na wekenlang trainen op de trail kunnen de verschillen in het aantal wandelkilometers die je aankunt sterk verschillen. Kies iemand van gelijk nivo, die net zo fit en actief is als jij zelf.

#4. Gelijk materiaal

Of je het leuk vindt of niet, je materiaal zal veel invloed hebben op je tempo en de afstanden die je aflegt. Als je wilt hiken met de modernste lichtgewicht spullen, en je partner gebruikt nog materiaal uit 1979, gaan jullie het nog moeilijk krijgen samen.

#5. Gelijke doelen

Mensen hiken trails voor vele verschillende en vaak persoonlijke redenen. Sommigen willen hun lichaam tot de uiterste grenzen dwingen. Anderen hebben een krap tijdschema. Weer anderen willen juist zo lang mogelijk de tijd nemen. Als jullie doelen niet overeen komen, zal je elkaar snel als last gaan ervaren.

#6. Gelijke verwachtingen

Wanneer je eenmaal hebt besloten wie je wandelmaat wordt, bespreek dan samen jullie verwachtingen. Wat doe je als je onderweg alsnog besluit uit elkaar te gaan? Wat als één van beiden de trail moet verlaten? Het afstemmen van de verwachtingen kan veel moeilijkheden te voorkomen.

Hiken met partner kan net zo bevredigend zijn als alléén gaan. Voor mij leverde het samen met een vriend trekken meer voordelen op. We hadden onze ups and downs, maar we werkten samen en we veroverden de trail als een team.

Houd ook in gedachten dat je niet per se hoeft te starten met een partner. Al in je eerste dagen op de Trail zal je tientallen solo hikers ontmoeten, zeker als je ‘NOBO’ (noordzijde Appalachian Trail) start in maart of april. Hier zijn nog wat redenen om alleen te gaan wandelen >>

 

Miniserie voor langeafstandswandelaars

DeWandeldate volgen en lid worden

Geplaatst door DeWandeldate, 3 augustus 2016. 

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.