Op 9 januari 2017 ontvingen we een Persbericht van Stichting Crossbill Guides. Omdat natuurwandelingen (met of zonder app) populair zijn onder Wandeldaters, geven we deze TIP voor een nieuwe natuurgids en natuur app graag door.  

Nieuwe Veluwe natuurgids en app maakt van iedereen een wildlife watcher

De nieuwe Crossbill Guide Veluwe en de app verschijnen half april 2017! Beide geven natuurliefhebbers optimale kansen om zelf de rijke flora en fauna te ontdekken op de 22 beschreven routes over de Veluwe.

Natuur Gids ‘Crossbill Guide Veluwe’ met 22 routes en waarnemingstips

De rijk geïllustreerde gids bestaat uit informatie over het Veluwse landschap, de geschiedenis en de flora en fauna, uit 22 beste natuurroutes met toeristische informatie en waarnemingstips en zijn zo ontworpen dat je er alle landschappen waaruit de Veluwe bestaat, meemaakt. De gids vertelt je waar je de meest bijzondere natuurplekken op de Veluwe optimaal kunt beleven: de oudste bossen en de monumentale bomen, waar en hoe je het beste wild kunt spotten, de mooiste beekdalen, de locaties met zeldzame flora en fauna, de rijke historie; kortom het beste dat de Veluwe op het gebied van natuur en landschap biedt. De gids is HET boek voor alle aspecten van natuurbeleving op de Veluwe, zowel praktisch in het veld als voor de open haard. Het boek wordt een Nederlandstalig onderdeel van de succesvolle Europese serie Crossbill Guides.

 • Auteur: Dirk Hilbers
 • Alle aspecten van de natuur (geologie en landschap, landgebruik, ecologie, flora, fauna) direct gekoppeld aan wandel- en fietsroutes.
 • Uit 1000-en km paden zijn de 20 meest bijzondere natuurroutes opgesteld.
 • Routes bestrijken alle landschapstypen van de Veluwe.
 • Tips om bijzondere flora en fauna zelf te ontdekken.
 • Speciale top-10 lijstjes geven een direct overzicht van de mooiste sites.

App Crossbill Routes Veluwe met natuur informatie en waarnemingstips

Dit is de eerste app die iedereen in staat stelt al wandelend of fietsend zelf dieren en planten te vinden in de natuur.

Uniek aan deze app is dat je naast natuurinformatie ook waarnemingstips krijgt over hoe en waar je planten en dieren kunt ontdekken. Hierdoor maak je veel meer kans de bijzondere flora en fauna te vinden dan wanneer je zonder loopt. En mocht je daar toevallig even geen zin in hebben – geen probleem; je kiest van tevoren over welke onderwerpen je berichten wilt ontvangen want ook landschap, geschiedenis, en geologie kun je selecteren als interessegebied. De app bevat een veldgids waarin alle genoemde planten en dieren omschreven worden, inclusief foto’s en waarnemingstips. Geschikt voor iedereen die meer wil ontdekken op de Veluwe, van ‘casual’ liefhebber tot ‘hardcore’ vogelaar en daarmee is de app bijna zo goed als een boswachter meenemen op je wandeling! Wanneer de app gedownload is op je mobiele telefoon kan deze offline gebruikt worden (hij maakt gebruik van gps).

 • Maak er jouw routeapp van door te filteren op je eigen interesse (vogels, landschap & geschiedenis, wild kijken, natuur-bescherming, ecologie, vlinders, etc.). Een teller laat zien hoeveel berichten dit zullen zijn.
 • De informatie is toegesneden op het seizoen.
 • In iedere route zit een speciale ‘veldgids’, waarmee je soorten kunt herkennen.
 • Unieke observatietips (waar moet je kijken, welke tijd van de dag, waarnemingskansen, etc.)
 • De app is gratis te downloaden voor iedereen.

Stichting Crossbill Guides

De Crossbill Guides Foundation is een Nederlandse non-profit organisatie die als doel heeft publieksbetrokkenheid bij natuur en natuurbescherming te vergroten. De stichting is verantwoordelijk voor deze allereerste natuurreisgids van de Veluwe (zo’n gids bestond namelijk nog niet over de Veluwe) en is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kasteelen, Kroondomein Het Loo, het Nationale Park De Hoge Veluwe, de Veluwegemeenten, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Veluwefonds.

 

Meer lezen over wandelapps?

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 18 jan 2017.

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.