Onze wandeldatingsite DeWandeldate is sinds januari 2018 gestart op Instagram. Hét netwerk waar miljoenen mensen dagelijks hun foto’s en filmpjes met elkaar delen. Instagram op dit moment de sterkst groeiende van alle sociale media, en telt nu 1 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd. In Nederland zijn er 4,1 miljoen gebruikers, waarvan 2,1 dagelijkse gebruikers. Niet alleen jongeren, ook steeds meer 30+, 40+ en 50+-ers zijn actief met Instagram.

Ook DeWandeldate deelt regelmatig nieuws en berichtjes op Instagram. Enkele cijfers:

 • 18 januari 2018: DeWandeldate is gestart op Instagram
 • in 2018 49 berichten gepost
 • 1 januari 2019: 290 volgers, en wij volgen zelf 398 andere Instagrammers.

 

10 soorten Instagram berichten van DeWandeldate

We delen allerlei berichtjes, over wie we zijn, wat we doen, hoe het werkt, hoe pak je het aan als je op wandeldate wilt, waar ga je heen, etc. Om je een idee te geven, hier 10 soorten berichten op Instagram en per soort een voorbeeld van een door Wandeldate geplaatst bericht

 1. DeWandeldate
 2. Singles op zoek
 3. Wandeldates
 4. Outdoor dates
 5. Groepswandelingen
 6. Wandelroutes
 7. Wandel evenementen
 8. Succesverhalen
 9. Blogs
 10. Video's

 

#1. DeWandeldate

We posten afbeeldingen over DeWandeldate.nl, met of zonder uitleg, serieus of grappig. Hier een poging DeWandeldate eens op een andere manier dan gebruikelijk af te beelden:

 

#2. Singles op zoek

Leden van DeWandeldate kunnen bij hun actiefoto aangeven of we hun foto mogen tonen op Instagram. Het gaat dan om de actiefoto, waar de mensen meestal niet duidelijk herkenbaar op staan. Zoals deze:

 

#3. Wandeldates

Bij DeWandeldate draait het natuurlijk om het wandeldaten. We brengen graag in beeld hoe dat er uit kan zien. Dit ben ik zelf, in een gekke bui ..

 

#4. Outdoor dates

Ben je toch niet zo’n wandelaar? Bij DeWandeldate kan je ook gaan mountainbiken, kajakken of hardlopen samen. Bij je eerste date, of bij je volgende afspraken samen.

 

#5. Groepswandelingen

Eens in de maand organiseren we een singles wandeling, in zoveel mogelijk wisselende leeftijdsgroepen en provincies. Vooraf of na afloop delen we foto’s van deze groepswandelingen. We proberen foto’s waar leden herkenbaar op staan zoveel mogelijk te vermijden.

 

#6. Wandelroutes

Wat zijn de mooiste, leukste, spannendste of meest romantische routes voor je eerste date? In ons blog delen we veel routetips. En we delen ook tips op Instagram.

 

#7. Wandel evenementen

In Nederland worden jaarlijks 20 verschillende Vierdaagsen georganiseerd. Niet alleen in Nijmegen. Er zijn wandelmarathons, Kennedymarsen, Bloesemtochten, de Nacht van de Vluchteling. Bijna alle wandelevenementen zijn ook geschikt om samen te lopen. Ontmoet elkaar daar en loop samen mee met de massa. Soms verloten we zelfs kaartjes. Hier voor het Soester Wandel Weekend.

 

#8. Succesverhalen

Wat is er mooier dan een succesverhaal, twee mensen die elkaar vonden via DeWandeldate en samen verder wandelen. Jammergenoeg geven niet alle stellen het door als ze iemand vonden, ook delen lang niet allen hun verhaal. Heel begrijpelijk wel, want ja, als je iemand vond ben je wel klaar met de datingsite .. gelukkig zijn er ook veel mensen die wel hun verhaal delen. Extra mooi is het als we ook hun foto mogen plaatsen, en nog mooier als we die ook op Instagram mogen delen. Alles alleen met toestemming!

 

#9. Blogs over Wandelen, Hiken, Wandeldaten

Op onze website schrijven we regelmatig Blogs over opvallende, interessante, komische of gewoon niet te missen wandeltrends en wandelnieuwtjes. Zoals het artikel over Wanderlust van Duitse jongeren, in de Volkskrant. 

 

#10. Video's

Leuke filmpjes over DeWandeldate. Die hebben we nog maar nauwelijks. Hoe moeilijk kan het zijn. Hier een sfeerbeeld van een groepswandeling, een paar seconden gefilmd. 

 

#BestNine2018

We sloten het jaar af met onze #bestnine2018: de best gewaardeerde Instagram berichten (met de meeste Likes) van #DeWandeldate. Hierop toonden we o.a. foto’s met single outdoor mannen en vrouwen, wandeldates langs de kust en langs de Kralingse Plas, een fietsdate, een groepswandeldate in Maastricht en een romantische zonsondergang op de Veluwe.

 

 

Wil je ons helpen bekender en populairder te worden?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dat geldt zeker op een datingsite. Hoe bekender, hoe meer leden, hoe meer kansen voor iedereen om ‘de ware’ of gewoon een leuke wandelvriendschap te vinden.

Dus volg ons! En geef ons af en toe je like of reactie!

 • Volg DeWandeldate op Instagram (en op de andere sociale netwerken), Like onze berichten, post jouw reacties. Dank alvast!
 • Geef ons jouw Tips en Suggesties om Instagram beter te gebruiken.
 • Ken je een goed communicatiebureau met leuke ideeen om DeWandeldate te promoten? Daar zijn we ook naar op zoek!

 

Hoe kan je DeWandeldate volgen op Instagram?

Ben je benieuwd naar de berichtjes en foto’s van DeWandeldate? Volg dan ons account ‘Wandeldate’:

 • Klik gewoon op Wandeldate op Instagram of typ in het zoekveld ‘Wandeldate’, dan verschijnt ons profiel, dan klik je op Volgen.

Wil je ook zien wat anderen posten over hun wandeldates? Volg dan op trefwoord ‘Wandeldate’:

 • Volg alle #wandeldate berichten door in het zoekveld #wandeldate in te typen. Klik op de gewenste termen die je wilt volgen en klik op 'Volgen'.

Volgen betekent dat je in jouw tijdlijn op Instagram steeds de nieuwe berichtjes te zien krijgt.

 

Wil je jouw Wandeldate foto delen?

 • Gebruik in jouw bericht hashtag #wandeldate. Als we jouw foto willen delen, vragen we daarvoor eerst jouw toestemming. Of stuur ons zelf een berichtje als we jouw foto mogen delen.

 

Volg DeWandeldate ook op de andere netwerken

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© Irene, DeWandeldate, plaatsing 7 november 2018. Update 1 januari 2019. 

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.