Mobiele menu

10 TIPS voor het perfecte datingprofiel bij DeWandeldate

10 TIPS voor het perfecte datingprofiel bij DeWandeldate

Als beheerder zie ik helaas nog altijd veel profielen met maar één, soms zelfs onscherpe foto, en profielen waarin weinig te lezen valt. De heel lege profielen worden niet goedgekeurd. En bij het goedkeuren van een toch wat mager profiel is mijn hoop altijd dat de persoon na wat rondkijken ook het eigen profiel aantrekkelijker maakt. 

Wil je je kansen op leuk contact via datingsite DeWandeldate vergroten? Vul dan in ieder geval je profiel volledig en op een aansprekende manier in, met 4 goede foto’s en antwoorden op alle vragen. Volg de Checklist en laat zien wie je bent en wat voor iemand je zoekt!

Hoe méér leden er zijn, hoe minder tijd andere leden besteden aan jouw profiel

DeWandeldate is sinds de start in maart 2014 gegroeid naar ruim 5.000 leden. Maandelijks komen er zo’n 100 nieuwe 100 leden bij. Hoe méér leden er zijn, hoe minder tijd andere leden nemen om jouw profiel goed te bekijken. Zorg dus dat je opvalt, met aansprekende foto's en een heldere en opvallende beschrijving van wie je bent en wie je zoekt. Met de profieltekst: 'Ik ben Truus en ik houd van wandelen' en 'Ik zoek een man die ook van wandelen houdt' kom je er niet op onze wandeldatingsite.

Een aantrekkelijk profiel is dus echt belangrijk!

Of je nu actief wilt zijn met het zelf benaderen van andere leden, of liever afwacht wie op jou reageert, ons dringende advies is in beide gevallen: vul je profiel met veel zorg en aandacht in! De linkjes om je profiel te wijzigen vind je door in te loggen en dan te klikken op 'Mijn profiel'.

Checklist met 10 punten voor je profiel

Wat maakt je profiel compleet en aantrekkelijk, zodat andere leden sneller contact met je zoeken, en terug reageren als je hen benadert met een like of een persoonlijk bericht? We lopen alle punten van je profiel na:

#1. PERSOONLIJKE KENMERKEN

De 'persoonlijke kenmerken' die je in kunt vullen zijn:

 • je geslacht en wie je zoekt als partner: MV = Man zoekt Vrouw, MM = Man zoekt Man, VM = Vrouw zoekt Man, VV = Vrouw zoekt Vrouw. Je kunt ook meerdere opties invullen. Het gaat hier dus niet om wie je als Wandelmaatje zoekt, maar wie je als Partner zoekt. Je seksuele voorkeur dus. 
 • je leeftijd
 • de leeftijd van degene die je zoekt. >> wees realistisch! (als man van 60 op zoek naar een 20 jaar jongere vrouw maak je niet zo heel veel kans ..)
 • je provincie
 • je woonplaats (niet verplicht)
 • je opleidingsnivo
 • je beroep of bezigheid: wat doe je in het dagelijks leven >> vul je beroep/bezigheid kort, bondig en begrijpelijk in, zonder specifieke bedrijfs- en functienamen. Ben je met pensioen? Vul dan in waar je je nu vooral mee bezighoudt. Dus niet: ‘Ik werk niet meer, ben al jaren met pensioen’. Beter is, bijvoorbeeld: ‘Actief als vrijwilliger bij Natuurmonumenten’, of: ‘Ik wandel alle dagen met mijn honden’.
 • heb je kinderen? heb je een kinderwens?
 • heb je een hond?
 • je lengte
 • rook je?

Al deze punten zijn belangrijk. Vul ze daarom eerlijk, serieus en volledig in!

De kenmerken die ook in het zoekschema staan, zodat anderen jou nog sneller kunnen vinden: geslacht en zoekprofiel (MV, MM, etc.), leeftijd, provincie en opleiding. 

#2. NAAM - NICKNAME

Je kunt je eigen naam gebruiken of een nickname. Wil je een naam gebruiken die al bezet is, voeg dan enkele cijfers of letters toe (bijvoorbeeld je geboortejaar – Rob61).

Het beste werkt een fantasienaam: een naam die aanspreekt en goed te onthouden is. Een naam die past bij een wandelaar kan goed werken, maar pas op voor clichés. ‘Berggeit’ is (wat mij betreft) origineler dan ‘Wandelaar’ of 'Wandelmaatje'. Lees ter inspiratie: What's in a name? Wandelaar kies een goede nickname!

Kies niet een vreemd woord dat ‘nergens op slaat’ en niet te onthouden is, niet een code met niet te begrijpen cijfers en letters. Geef jezelf ook niet een naam waarmee je jezelf verkleint (Willempie ipv Willem). Onfatsoenlijke, seksueel getinte namen zijn uiteraard niet toegestaan.

#3. PROFIELFOTO

Je Profielfoto is een foto waar je gezicht duidelijk op staat. Deze foto is het allerbelangrijkste onderdeel van je profiel. De foto komt op als andere leden op zoek gaan, en bepaalt dus de eerste indruk die anderen van je krijgen. Mensen willen graag jouw gezicht zien en in je ogen kunnen kijken. Met een goede foto maak je echt een veel betere kans op leuk contact.

Ga op zoek naar een foto van jezelf waar je goed en duidelijk en (als het even kan) lachend of in ieder geval vrolijk, op staat. Heb je geen foto, maak er dan werk van! Ga naar een fotograaf of vraag één van je vrienden of familieleden een mooie foto te maken. De selfies zijn meestal géén mooie foto's. 

Een buitenfoto (een wandelfoto) maakt een frisse indruk, en past extra goed op deze wandelsite. Kies geen formele profielfoto, die is al snel te serieus. Ook een foto die te veel is ingezoomd of juist van te ver weg genomen, is niet zo geschikt. Een foto met nog een andere persoon naast jou (een vriend, je kind of je ex?) is ook niet handig! Lees ook: Datingtip nr. 1: Plaats je profielfoto

LET OP: Zonder profielfoto ben je NIET vindbaar op DeWandeldate. We tonen standaard alléén de profielen met profielfoto. 

#4. WANDELFOTO, ACTIEFOTO EN LANDSCHAPSFOTO

In je profiel is ruimte voor 4 foto’s: je Profielfoto, een Wandelfoto, waar jij aan het wandelen bent (bij voorkeur met jou zelf er op), een Actiefoto (waar jij in actie bent, aan het mountainbiken, zeilen, tuinieren, fotograferen ..) en een Landschapsfoto (jouw favoriete wandel landschap). Benut alle 4 mogelijkheden! Met 4 foto’s kan je meer van jezelf laten zien dan met maar één foto. Omdat leden op elk van de 4 soorten foto's kunnen zoeken, heb je nog meer kans gezien te worden als je 4 foto's plaatst.  

De Wandelfoto is ook belangrijk als jij met je wandeldate voorstel op de Homepage wilt (onderaan rouleren steeds 6 ledenprofielen). Ook een plaatsing op de Homepage vergroot je kans op te vallen (leden kunnen doorklikken naar je profiel).

#6. WIE BEN JE?

Veel leden vermelden alleen dat ze graag wandelen. Dat is niet genoeg, want dit geldt voor bijna alle leden van DeWandeldate. Vertel dus wat meer over jezelf: bijvoorbeeld: Waar wandel je graag? Welke wandelplannen heb je? Wat betekent wandelen voor jou?

Het leven bestaat niet alléén maar uit wandelen. Vertel ook waar je nog meer enthousiast over bent. Wat doe je graag? Wat vind je belangrijk in het leven?

Gebruik deze vraag NIET om te vertellen over je uitkering of je werkeloosheid. Vertel niet wat je niet doet, maar wat je wel doet.

Profielen met zinnen als: ‘dat vul ik later wel in’, ‘dat moet je zelf maar ontdekken’, worden niet goedgekeurd.

#7. WIE ZOEK JE?

‘Iemand om mee te wandelen’. Dit is wat veel mensen invullen. Maar op een wandelsite is het niet onderscheidend genoeg. Vertel er meer bij: zoek je iemand die lange afstanden wandelt, iemand om de Vierdaagse mee te lopen? Iemand om mee te geocachen? 

Welke verwachtingen heb je van een partner? Wat zou je (nog meer) willen doen samen? Welke persoonlijke eigenschappen spreken jou aan?

Vertel wat je belangrijk vindt, maar houd het luchtig.

Maak je er niet van af door te verwijzen naar wat je bij ‘Ik ben’ opschreef.

#5. WANDELDATE VOORSTEL

Wat wil je doen bij je eerste wandeldate - afspraak? Welke wandeling wil je maken? 

Deze vraag is belangrijk, jouw wandeldate-voorstel staat bovenin je profiel en wordt dus veel gelezen! Met een aantrekkelijk voorstel zullen anderen eerder op je reageren. Je voorstel is ook leesbaar als andere leden zoeken en in de wekelijkse Matchmail (waar de nieuwe leden met profielfoto 2 weken lang in verschijnen). 

‘Gewoon wandelen en dan zien we wel ..’ – dit is veel te algemeen! Hier trek je geen aandacht mee.

Doe een concreet voorstel: WAAR zou je willen wandelen? (of fietsen, of beschrijf een andere outdoor date). Hoe concreter, hoe makkelijker je het anderen maakt te reageren. Het is een voorstel, uiteraard kan je als het zover komt ook wat anders doen bij je eerste date.

Ter inspiratie kan je ook eerst wat andere profielen bekijken. Bekijk de voorbeelden van Wandeldate voorstellen van andere leden.

#8. WANDELVOORKEUREN

Je kunt in je profiel op verschillende plekken laten zien wat je wandelvoorkeuren zijn:

 • Met je foto’s: je Wandelfoto en je Landschapsfoto. Ook op de plek van je profielfoto kan je een mooie wandelfoto plaatsen.
 • Met jouw Wandeldate voorstel: wat zou je willen doen als eerste date? (zie #7.)
 • Jouw antwoord op de vraag naar je favoriete wandellandschap.
 • Het Wandeltype dat jij bent: er zijn 12 typen, ben je bijvoorbeeld: een natuurliefhebber, een sportieve wandelaar of een Vierdaagse loper?
 • Ook de IK BEN en IK ZOEK vragen kan je gebruiken om je wandelvoorkeuren weer te geven. Beschrijf bijvoorbeeld waar je het liefste wandelt, wat je wandelplannen zijn, welke wandelreizen je wilt maken.

#9. OUTDOOR ACTIVITEITEN

Ben je alleen wandelliefhebber of houd je ook van andere outdoor activiteiten? Je kunt je voorkeuren ook beschrijven in de IK BEN en IK ZOEK vraag, en bij de vraag: Welke outdoor activiteiten doe je nog meer graag, behalve wandelen? bergwandelen, wadlopen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, kanoën, zeilen, klimmen, skaten, schaatsen, langlaufen, skiën, tuinieren, fotograferen, kamperen. Bekijk hier de outdoor voorkeuren van andere leden. Leden kunnen elkaar ook vinden via deze outdoor activiteiten, met de zoekfunctie op de Singles pagina.

Als je echt liever iets anders doet dan wandelen, ook al bij je eerste date, doe dan een ander voorstel. Zie: Outdoor date idee: suppen in de Biesbosch

#10. CULTUURVOORKEUREN.

Door deze vraag serieus te beantwoorden kan je laten zien waar je nog meer belangstelling voor hebt, behalve voor wandelen en andere outdoor activiteiten. Denk goed na wat je wilt melden, omdat de in te vullen tekst niet lang mag zijn: je favoriete boeken, films, tv-programma's, muziek, festivals? Wil je méér tekst kwijt, gebruik daravoor dan de IK BEN vraag. 

CHECK JE PROFIEL nog een keer!

Heb je je profiel volledig ingevuld? Bekijk dan nog eens goed hoe het geheel er uit ziet (via ‘Mijn profiel bekijken’). Leef je in een ander in en bedenk of je profiel goed weergeeft wie jij bent en wie je zoekt. Nog beter: laat je profiel zien aan een goede vriend of vriendin, vraag feedback en verbeter je profiel.  

 • Heb je alle vragen ingevuld?
 • Heb je de taalfouten verbeterd?
 • Heb je 4 foto’s? Zijn ze mooi vierkant afgesneden (staat je gezicht er op) en staan ze rechtop? (als je dat zelf niet kunt kunnen wij je daar bij helpen).
 • Bekijk je profiel als geheel. Geven je teksten en foto's een goed beeld van jou?

 

Wees actief en niet afwachtend!

Als je profiel in orde is, ben je er nog niet. Ga niet zitten wachten wat er gebeurt. Wees zelf actief! Kijk rond en reageer op andere profielen, met Likes en Persoonlijke berichten waarin je in gaat op het profiel van de ander. Als Betalend Lid heb je veel meer mogelijkheden opgemerkt te worden en contact te leggen. Bekijk hier de voordelen van Betaald lidmaatschap

 

Méér tips voor je profiel en je activiteiten bij DeWandeldate

In dit overzicht vind je al onze eerdere artikelen met TIPS voor je profiel en je activiteiten op DeWandeldate:

100 datingtips voor singles die gaan wandeldaten

   

  Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

  • Ben je single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Je ontvangt dan ook wekelijks de Tips & Agenda.
  • Ben je geen lid? Ontvang wekelijks onze Tips & Agenda
  • Volg DeWandeldate ook op Twitter en FacebookLinkedIn en Instagram

  © DeWandeldate, 6 april 2016. Update in 2022.