10 redenen voor mannen om in te schrijven bij DeWandeldate

Wandelmannen zijn extra welkom bij onze wandeldatingsite!

Vanaf onze start in maart 2014 zijn er al meer vrouwen dan mannen lid. Het percentage vrouwen steeg langzaam maar zeker van 55 naar 61%. Vooral in de leeftijdsgroepen vanaf 50 jaar zijn de mannen in de minderheid. Dat geeft mannen veel extra voordelen bij onze datingsite!

Méér vrouwen dan mannen, vooral in de 50+ groep

Meer vrouwen dan mannen onder de oudere leden, hoe zou dat toch komen? Er zijn onder de 50-plussers nu eenmaal meer single vrouwen, en vrouwen sluiten zich eerder aan bij sociale netwerken en activiteiten. Ook zien we dat veel vrouwen zich speciaal aangetrokken voelen tot DeWandeldate, omdat het een nette datingsite is, met een prettige manier van ontmoeten. Geen ongemakkelijke zit aan een tafeltje, maar gezellig samen een wandeling maken. Veel leden zien DeWandeldate niet eens als een datingsite, maar meer als een wandelsite. 

Voor een datingsite is het belangrijk dat de verhouding tussen mannen en vrouwen ongeveer gelijk is, in alle leeftijdscategorieën. Nog mooier zou zijn als de verhoudingen helemaal aansluiten bij de leeftijdsvoorkeuren van mannen en vrouwen. Op dit moment zijn dit de feiten:

 • Deze cijfers (van oktober 2016) gaan alleen over de hetero leden. Update november 2018: het aantal leden is gegroeid, de verhoudingen mannen / vrouwen is ongeveer gelijk gebleven. 

 • DeWandeldate telt méér vrouwen dan mannen (61% vrouwen op een totaal van 2.785 hetero leden)
 • in de groep van 18 t/m 30 jaar zijn er iets meer mannen
 • tussen 31 en 50 jaar zijn er iets meer vrouwen
 • tussen 51 en 70 jaar zijn er 2 maal zoveel vrouwen als mannen
 • vanaf 71 jaar zijn er 1,5 maal zoveel vrouwen als mannen
 • veel mannen hebben voorkeur voor een wat jongere vrouw, dit geldt vooral voor de mannen van 50 jaar en ouder.

Om méér (50+) mannen te kunnen uitnodigen hebben we op een rijtje gezet welke voordelen DeWandeldate biedt aan mannen op zoek naar een vrouw:

10 voordelen van datingsite DeWandeldate voor mannen:

voor alle mannen:

 1. Er zijn véél leuke vrouwen lid! (op de Homepage onderaan zie je er een paar).

 2. DeWandeldate biedt een nieuwe, actieve en ontspannen manier van daten: wandeldaten.

 3. Je kunt ook kiezen voor een andere outdoor date: mountainbiken, trailrunnen, schaatsen, skaten, klimmen, kajakken, etc.

 4. Je kunt starten met een Gratis profiel en eerst goed rondkijken en afwachten of je Likes en Berichten ontvangt.

 5. Je hebt bij DeWandeldate extra mogelijkheden om je sportieve voorkeuren in je profiel te zetten (we werken met een lijst van 24 outdoor activiteiten, en je kunt ook wandel- en actiefoto’s in je profiel plaatsen.

 6. Je hebt extra mogelijkheden om heel gericht te zoeken op sportieve activiteiten (vb als schaatsfan kan je op zoek naar een vrouw die ook van schaatsen houdt).

 7. Je kunt (als betalend lid) een Oproep plaatsen, waarin je je eigen profiel en je date-voorstel nog eens extra onder de aandacht brengt. Of je stelt een groepswandeling of andere groepsactiviteit voor. 

 8. DeWandeldate organiseert ook Groepswandelingen. Ook daar zijn mannen extra welkom!

vooral voor 50+ mannen:

9. Je krijgt extra veel aandacht van vrouwen (in de vorm van Bezoekers, Likes en Berichten).

10. Je hebt extra veel kans op succes, bij het vinden van een partner.

 

Let op:

Als er (door deze extra werving) méér mannen lid worden, worden ook weer méér vrouwen lid (dan wordt de site voor hen immers ook weer aantrekkelijker).

 

Maak werk van je profiel!

Om bovenstaande voordelen te benutten moet je natuurlijk wel je profiel goed invullen. Maak van je profiel een vrouwen-magneet .. met onze 5 TIPS voor meer Succes op de wandeldatingsite: schrijf een persoonlijke tekst, plaats tenminste één goede foto, wees actief, etc. In dit overzicht staan onze blogs met datingtips overzichtelijk weergegeven: 100 datingtips voor singles die gaan wandeldaten

Vrouwen en Mannen: wees actief!

Vrouwen, en zeker de 50+ vrouwen: laat je door onze cijfers niet ontmoedigen! In iedere leeftjdsgroep heb je goede kansen op een interessant contact. Als je zorgt voor een aantrekkelijk profiel en als je ACTIEF bent. Veel vrouwen kiezen ervoor na hun inschrijving af te wachten tot de prins uit hun dromen hen komt wakker kussen .. helaas, zo werkt het niet. Kijk regelmatig rond op de site, bekijk wie jouw profiel bezocht, kies je Favorieten, deel Likes uit aan leden die leuk lijken en stuur Persoonlijke berichten waarin je op een enthousiaste manier ingaat op het profiel van die ander en waarin je een voorstel doet om samen iets te ondernemen. En laat je niet weerhouden als je een paar maal geen reactie krijgt, of een afwijzing. De aanhouder wint! Dit advies, de positieve en actieve houding, geldt voor de mannen natuurlijk ook. Lees ook dit succesverhaal:

 

Nodig zelf mannen uit!

Als veel leden de single mannen uit hun eigen vrienden- of familiekring uitnodigen ook lid te worden, bereiken we snel een evenwichtiger samenstelling van vrouwen en mannen. Zo maken we de site aantrekkelijker voor zowel vrouwen als mannen. 

Tips gevraagd: hoe kunnen we méér mannen werven? 

Alle goede ideeen om meer mannen uit te nodigen, te werven voor DeWandeldate zijn welkom! Stuur je bericht aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

Meer BLOGS vóór en over mannen bij DeWandeldate:

Reageren, lid worden of DeWandeldate volgen?

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 31 oktober 2016.

Reacties

Pablo 27/02/2019 - 21:44

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/07/relatie-hoeft-niet-meer-voor-hel...
Kunt u dit verschil verklaren tussen cbs en uw scheve verhouding bij50+?

Irene 28/02/2019 - 13:31

Hallo Pablo, wat is precies je vraag? Welke cijfers vergelijk je? Het zijn 2 artikelen vol met cijfers en tekst. Dus voordat ik je antwoord zou ik graag weten waar jij verschil ziet. Groet, Irene

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.