We willen graag méér mannen bij DeWandeldate!

Vanaf onze start in maart 2014 zijn er al meer vrouwen dan mannen lid. Het percentage vrouwen steeg langzaam maar zeker van 55 naar 61%. Vooral in de leeftijdsgroepen vanaf 50 jaar zijn de mannen in de minderheid. Dat geeft mannen veel extra voordelen bij onze datingsite!

Er zijn méér vrouwen dan mannen, vooral in de 50+ groep

Meer vrouwen dan mannen onder de oudere leden, hoe zou dat toch komen? Er zijn onder de 50-plussers nu eenmaal meer single vrouwen, en vrouwen sluiten zich eerder aan bij sociale netwerken en activiteiten. Ook zien we dat veel vrouwen zich speciaal aangetrokken voelen tot DeWandeldate, omdat het een nette datingsite is, met een prettige manier van ontmoeten. Geen ongemakkelijke zit aan een tafeltje, maar gezellig samen een wandeling maken. Veel leden zien DeWandeldate niet eens als een datingsite, maar meer als een wandelsite. 

Voor een datingsite is het belangrijk dat de verhouding tussen mannen en vrouwen ongeveer gelijk is, in alle leeftijdscategorieën. Nog mooier zou zijn als de verhoudingen helemaal aansluiten bij de leeftijdsvoorkeuren van mannen en vrouwen. Op dit moment zijn dit de feiten (cijfers van 1 juni 2020, over de hetero leden). 

DeWandeldate zoekt méér mannen. 10 redenen voor mannen om in te schrijven.

 • DeWandeldate telt méér vrouwen dan mannen (61% vrouwen op een totaal van 3.884 hetero leden)
 • in de groep van 18 t/m 40 jaar zijn er ongeveer evenveel mannen als vrouwen
 • tussen 41 en 50 jaar zijn er meer vrouwen (1,4 maal zoveel)
 • tussen 51 en 70 jaar zijn er 2 maal zoveel vrouwen als mannen (2,1 maal zoveel)
 • vanaf 71 jaar zijn er ietsje meer vrouwen dan mannen (1,3 maal zoveel)
 • veel mannen hebben voorkeur voor een wat jongere vrouw, dit geldt vooral voor de mannen van 50 jaar en ouder.

We willen dus méér mannen bij DeWandeldate, vooral in de 50+ groep!

Om méér (50+) mannen te kunnen uitnodigen hebben we op een rijtje gezet welke voordelen DeWandeldate biedt aan mannen op zoek naar een vrouw:

10 voordelen van datingsite DeWandeldate voor mannen:

voor alle mannen:

 • #1. Er zijn véél leuke vrouwen lid! (dat hoor ik regelmatig van mannen die net lid werden en blij verrast zijn)
 • #2. DeWandeldate biedt een nieuwe, actieve en ontspannen manier van daten: wandeldaten.
 • #3. Je kunt ook kiezen voor een andere outdoor date: mountainbiken, trailrunnen, schaatsen, skaten, klimmen, kajakken, etc.
 • #4. Je kunt starten met een Gratis profiel en eerst goed rondkijken en afwachten of je Likes en Berichtjes ontvangt.
 • #5. Je hebt bij DeWandeldate extra mogelijkheden om je sportieve voorkeuren in je profiel te zetten (we werken met een lijst van 24 outdoor activiteiten, en je kunt ook wandel- en actiefoto’s in je profiel plaatsen).
 • #6. Je hebt extra mogelijkheden om heel gericht te zoeken op sportieve activiteiten (bijvoorbeeld: als mountainbikeer kan je op zoek naar een vrouw die ook van mountainbiken houdt).
 • #7. Je kunt (als Betalend lid) een Oproep plaatsen, waarin je je eigen profiel en je date-voorstel nog eens extra onder de aandacht brengt. Of je stelt een groepswandeling of andere groepsactiviteit voor. 
 • #8. DeWandeldate organiseert ook regelmatig Groepswandelingen (dit ligt nu even stil vanwege de Corona) Ook daar zijn mannen extra welkom!

vooral voor 50+ mannen - doordat er veel meer vrouwen dan mannen zijn:

 • #9. Je krijgt veel aandacht van vrouwen (in de vorm van Likes en Berichten).
 • #10. Je hebt extra veel kans op succes, bij het vinden van een partner.

Samengevat: veel aandacht van leuke vrouwen!

 

Maak werk van je profiel!

Om bovenstaande voordelen te benutten moet je natuurlijk wel je profiel goed invullen (schrijf een persoonlijke tekst, plaats tenminste één goede foto) en zelf ook actief reageren. In dit overzicht staan onze blogs met datingtips overzichtelijk weergegeven: 

Vrouwen en Mannen: wees actief!

Vrouwen, en zeker de 50+ vrouwen: laat je door onze cijfers niet ontmoedigen! In iedere leeftjdsgroep heb je goede kansen op een interessant contact. Als je zorgt voor een aantrekkelijk profiel en als je ACTIEF bent. Veel vrouwen kiezen ervoor na hun inschrijving af te wachten tot de prins uit hun dromen hen komt wakker kussen .. helaas, zo werkt het niet. Kijk regelmatig rond op de site, bekijk wie jouw profiel bezocht, kies je Favorieten, deel Likes uit aan leden die leuk lijken en stuur persoonlijke Berichten waarin je op een enthousiaste manier ingaat op het profiel van die ander en waarin je een voorstel doet om samen iets te ondernemen. En laat je niet tegenhouden als je een paar maal een afwijzing krijgt, of helemaal geen reactie. De aanhouder wint! Dit advies, de positieve en actieve houding, geldt voor de mannen natuurlijk ook. Lees ook dit succesverhaal. 

 

Nodig zelf mannen uit!

Als veel leden de single mannen uit hun eigen vrienden- of familiekring uitnodigen ook lid te worden, bereiken we snel een evenwichtiger samenstelling van vrouwen en mannen. Zo maken we de site aantrekkelijker voor zowel vrouwen als mannen. 

Tips gevraagd: hoe kunnen we méér mannen werven? 

Alle goede ideeen om meer mannen uit te nodigen, te werven voor DeWandeldate zijn welkom! Stuur je bericht aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

Méér praktische tips voor mannen: 

Reageren, lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: Utrechtpad, Utrecht - Hilversum. Oefenwandeling DeWandeldate voor de Nacht van de Vluchteling.

© DeWandeldate, 31 oktober 2016. Update 2 juni 2020. 

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.