Zoek je een sportieve (single) man of vrouw?

Welkom bij DeWandeldate! dé datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers, op zoek naar een partner met dezelfde passies. Alléén singles kunnen zich inschrijven. 

(foto CC: Michael Mc Cullough)

Voor singles van alle leeftijden in Nederland en België

Het jongste lid van DeWandeldate is 18 jaar en het oudste lid is 83 jaar. Driekwart van de leden (76%) is tussen de 31 en 60 jaar oud. Ook in de andere leeftijdsgroepen melden zich steeds meer leden. Als lid van DeWandeldate kan je natuurlijk gewoon zoeken in je eigen leeftijdscategorie. 

Ruim 4.500 leden

Sinds de start op 1 maart 2014 groeien we iedere maand, bij de laatste telling op 1 januari 2022 waren er ruim 4.500 leden. Er komen dagelijks nieuwe leden bij. 

Hetero, homo, lesbisch, bi: via je profiel kan je precies aangeven wie of wat je bet en naar wie je op zoek bent. 

De verhouding man-vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsnivo's is als volgt:

  • 76% van de leden valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 6% is 18 t/m 30 jaar en 18% is 61 jaar of ouder.
  • 60% van de leden is vrouw, 40% is man. Vooral in de 50+ groep zijn er méér vrouwen dan mannen. Ken je een wandelende single man: stuur hem door naar DeWandeldate!
  • 73% heeft een HBO+ opleiding: 24% een universitaire (WO) opleiding, 48% een hoger beroeps (HBO) opleiding, 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 4% van de leden is de opleiding LBO of niet bekend.
  • 93% van de leden zoekt een partner, 73% zoekt (ook) een wandelmaatje. daarbij is het zo dat vrouwen vooral een man als wandelmaatje zoeken en mannen zoeken vooral een vrouw als wandelmaatje. Een wandelmaatje vinden wordt vaak als eerste stap gezien richting het vinden van een partner. 

Wandeltypen: natuurliefhebbers, sportieve lopers, stadswandelaars

Je hoeft niet per sé een super fanatieke wandelaar te zijn om lid te worden van DeWandeldate. Er zijn immers allerlei manieren waarop je kunt wandelen. Als lid geef je in je profiel aan welk type(n) wandelaar je bent. Zo vind je makkelijk gelijkgestemde wandelaars op de site

Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (94%). Ook de gezelligheidswandelaar is goed vertegenwoordigd(70%). Onder de leden bevinden zich verder veel cultuurzoekers/ stadswandelaars (55%), bergwandelaars (55%), sportieve wandelaars (52%), langeafstandswandelaars (34%), rugzaklopers (33%), spiritueel wandelaars (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (22%), met de hond wandelaars (21%) en wadlopers (18%). Minder dan 10% van onze leden herkent zich in de typen Vierdaagselopers (8% doet mee of wil meedoen), Santiago de Compostela - pelgrimwandelaar (6%), barefootloper (4%) en Kennedymarsloper (2%).

Ook voor hardlopers, fietsers, zeilers, etc. 

Houd je ook van andere buitenactiviteiten dan wandelen? Als lid geef je in je profiel aan welke (van de lijst van 24) activiteiten je graag doet. Zo kunnen leden elkaar ook via die activiteiten vinden. De meeste leden houden niet alleen van wandelen (94%), maar ook van fietsen (72%), bergwandelen (55%) en kamperen (50%). Verder zijn er leden die tuinieren (42%), fotograferen (36%), zwemmen (31%), yoga (24%), kanoën (23%), hardlopen (23%), schaatsen (18%), skiën (18%), zeilen (18%), wadlopen (18%), mountainbiken (17%), tennissen (11%), klimmen (9%), paardrijden (9%), skaten (8%), langlaufen (8%), geocaching (7%), duiken (5%), golfen (3%), golfsurfen (2%). 

 

Wil je ook lid, abonnee of volger worden van DeWandeldate?

Hoofdfoto: Groene Wissel wandeling 'Zes Veluwse Bergen' met DeWandeldate

© DeWandeldate, laatste update 1 januari 2022.