DeWandeldate is een datingsite (alléén voor singles) voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers in Nederland en België. We zijn gestart op 1 maart 2014. Er zijn nu (telling 1 januari 2022) ca. 4.500 leden, en meer dan 1.000 leden vonden hun partner via DeWandeldate. 

Idee: DeWandeldate!

Oprichter Irene den Ouden vertelt over DeWandeldate in een interview in het Kralingse Bos in Rotterdam:

'Ik heb het idee een paar jaar geleden bedacht. Toen was ik zelf net single geworden. Wat ik het meeste miste was een man om gezellig mee te wandelen. Er zijn wel heel veel datingsites maar nooit speciaal voor wandelaars. En heel veel wandelsites maar nooit speciaal voor singles. Toen dacht ik één en één is twee, een mooie niche datingsite.'

'Het idee van wandeldaten is dat mensen in plaats van ongemakkelijk aan een tafel tegenover elkaar zitten en een moeilijk gesprek voeren gelijk samen gaan wandelen. Dat is een meer ontspannen en ook actieve manier van ontmoeten. Je ziet nog eens wat onderweg. Je hoeft het niet gelijk over moeilijke dingen te hebben. Je praat meer over wat je onderweg tegenkomt  .. '

DeWandeldate is anders dan datingsites en wandelsites:

 • doelgroep: singles die graag wandelen (of fietsen of andere buitensporten doen)
 • nieuwe en actieve manier van daten: wandeldaten (wandelen én daten)
 • groepswandelingen met leeftijdsgroepen, met gelijke aantallen mannen en vrouwen

Doelgroep: sportieve singles in Nederland en België

DeWandeldate heeft ruim 4.500 leden. Singles van alle leeftijden (18+) zijn welkom. Driekwart van de leden (76%) is tussen de 31 en 60 jaar oud. Ook in de andere leeftijdsgroepen melden zich steeds meer leden. Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en de oudste is 82 jaar. Leden vinden elkaar via gebruikelijke kenmerken als leeftijd, provincie en opleiding, en via wandelvoorkeuren en outdoor activiteiten. DeWandeldate is er voor alle typen wandelaars, van stadswandelaars tot natuurliefhebbers, van gezelligheidswandelaars tot Vierdaagselopers. Ook voor liefhebbers van fietsen, hardlopen, zeilen, schaatsen en andere buitenactiviteiten. 

Aanbod: één-op-één wandeldates en groepswandeldates

DeWandeldate helpt singles die graag wandelen (en fietsen, hardlopen en andere buitensporten doen) elkaar te ontmoeten. We bieden onze leden en niet-leden:

 • WANDELDATEN: op de singles pagina kan je één-op-één op zoek naar een leuke man of vrouw. Veel leden gaan bij hun eerste date al gelijk op wandeldate. 
 • GROEPSWANDELINGEN: groepswandelingen voor leeftijdsgroepen met (ongeveer) gelijke aantallen mannen en vrouwen. 
 • WANDELDATE TIPS: routes voor stads- en natuurwandelingen, gezellige wandelcafés en bijzondere activiteiten die je onderweg kunt doen.
 • OPROEPEN: organiseer zelf een Groepsactiviteit, vraag elkaar om TIPS voor routes en reizen, etc.

Hoe werkt het? van inschrijving tot wandeldate

Je kunt in 3 stappen op weg naar je eerste wandeldate: 

 1. Maak jouw Profiel: schrijf je in en plaats je eigen idee voor een eerste Wandeldate.
 2. Vind Matches: ga op de pagina SINGLES op zoek naar een leuke man of vrouw met dezelfde voorkeuren, deel likes uit.
 3. Start met Wandeldaten: leg contact en maak je eerste afspraak. Dat kan gelijk een wandeldate zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Leden kiezen of ze Gratis lid of Betalend lid worden. Als Gratis lid kan je andere profielen bekijken, likes uitwisselen, berichten ontvangen en lezen en geen-interesse-reacties sturen. Als Betalend lid kan je onbeperkt reacties en berichten sturen en heb je nog andere voordelen. 

Leden nodigen elkaar uit voor een Wandeldate

Alle leden zetten een voorstel voor een eerste wandeldate in hun profiel. Zo nodigen leden elkaar uit voor hun favoriete wandelingen. Op de site staan bijvoorbeeld deze wandeldate voorstellen:

 • ‘Naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum’
 • ‘Van kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg naar het Gerendal’  
 • 'De eerste etappe van het Pelgrimspad, van Amsterdam CS naar het Amsterdamse Bos' 

Leden die toch liever een andere sportieve outdoor date kiezen, kunnen ook gaan mountainbiken, zeilen, hardlopen, etc. Met deze persoonlijke uitnodigingen voor een wandeling of activiteit ontstaat het contact tussen de leden gemakkelijker dan op een gewone datingsite. ​

Toon jouw wandel- en outdoor voorkeuren in je profiel:

In je profiel laat je je passie voor wandelen (fietsen en andere outdoor activiteiten) zien: je doet een VOORSTEL voor een wandeldate (of fietsdate of andere outdoor date), je geeft aan welk WANDELTYPE je bent (zoals natuurliefhebber, sportieve wandelaar of stadswandelaar), en welke andere OUTDOOR activiteiten je graag doet, en je plaatst (naast je profielfoto) je eigen wandelfoto, actiefoto en landschapsfoto. Via die voorkeuren en foto's kan je andere leden vinden. 

Successen: meer dan 1000 singles vonden hun partner!

Sinds de start van datingsite DeWandeldate op 1 maart 2014 ontvingen we al honderden ‘meldingen’ van enthousiaste leden die hun partner ontmoet hebben via onze site. Op 1 januari 2022 tellen we 598 nieuwe koppels (dus 1.196 leden vonden hun partner). Van deze koppels ontvingen we ook tientallen succesverhalen. Leuk om te lezen, en inspirerend voor singles die nog op zoek zijn.    

 

Succesverhalen en Reviews van datingsite DeWandeldate

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto 1 en 2 van het 3-stappenschema zijn van Michael Mc Cullough, alle andere foto's zijn van DeWandeldate. 

© Irene den Ouden, DeWandeldate, laatste update 1 januari 2022.